Ekstra Bladet

HJAELP DANSKE BANK

-

VI HAR MODTAGET:

Kaere Slyngelstu­en

Jeg har brug for at komme af med min vrede.

Som tidligere konservati­v erhvervsmi­nister og nu adm. direktør i Dansk Erhverv er jeg meget optaget af, at erhvervsli­vet – herunder bankerne – har ordentlige og tålelige vilkår.

Derfor er jeg meget fortørnet over den måde, medierne omtaler den såkaldte hvidvask-skandale i Danske Bank på.

Jeg minder om, at der endnu ikke foreligger skygge af bevis for noget ulovligt. Det finder vi først ud af, når banken om et par dage offentligg­ør sin uvildige undersøgel­se.

Men selv hvis der teoretisk skulle vaere foregået noget angribelig­t, berettiger det ikke til at kalde Danske Bank og andre pengeinsti­tutter for grådige svin.

Den mobning – eller bank-bashing, som jeg tidligere har kaldt det – må stoppe straks.

Det samme gaelder kritikken af Finanstils­ynet, som jo skal holde øje med bankerne. Tilsynet anklages i grove vendinger for at sidde med haenderne i skødet.

Må jeg minde om, at det netop var Finanstils­ynet, som i foråret påpegede, at Danske Bank manglede at få styr på nogle enkelte detaljer i sin interne forretning­sgang.

Pegefinger­en blev løftet i al fordrageli­ghed og gensidig respekt, og forløbet har i min optik vaeret et mønstereks­empel på tillidsful­dt og dialogbase­ret samarbejde. Mere af det, tak.

Bankerne anklages for kun at ville score kassen og ikke udvise samfundssi­nd. Det er grebet ud af luften, men sådan er stemningen.

Alle, der tjener penge, mistaenkes automatisk for at lave lyssky og spekulativ­e transaktio­ner.

Denne mistro er den rene gift for bankerne, men også det øvrige erhvervsli­v, og dermed ødelaeggen­de for det danske velfaerdss­amfund.

Med venlig hilsen

Brian Mikkelsen

Adm. direktør

Dansk Erhverv

Kaere Brian Mikkelsen

Tak for dit brev. Inden laenge ventes jobbet som adm. direktør for en meget stor dansk bank at blive ledigt. Du vil vaere selvskreve­t til stillingen.

Vh.

Slyngelstu­en

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Dansk Erhvervs boss Brian Mikkelsen giver medierne en opsang.
FOTO: JENS DRESLING Dansk Erhvervs boss Brian Mikkelsen giver medierne en opsang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark