Ekstra Bladet

HATTRICKET ER FULDENDT

DET BRITISKE IMPERIUM: Vejen til Madrid forløb smertefrit for Simon Yates, der kunne lade sig hylde som vinder af Vuelta a España

- EMIL HANSEN emil.hansen1@eb.dk

Hvis du vil vinde en Grand Tour, skal du vaere jaevnt glad for at cykle, kunne baere stramt tøj og allervigti­gtst: Vaere fra Storbritan­ien.

Det beviste Chris Froome i Giro d’Italia og Geraint Thomas i Tour de France. I går var det så Simon Yates tur til at fuldende hattricket i 2018, da han stod øverst på podiet i Madrid med den røde førertrøje som vinder af Vuelta a España.

Er der nogen, der ved, hvad de putter i Earl Grey-teen på det britiske kontinent?

Før Simon Yates (Michelton-Scott) helt officielt kunne kalde sig vinder, ventede der dog lige 100 kilometers paradekørs­el fra Alcorcón til Madrid. Her var starttempo­et så langsomt, at der var en reel frygt for, at Yates og resten af feltet ville styrte, fordi hjulene simpelthen ville stoppe med at køre rundt.

Endelig lidt cykelløb

Helt så galt gik det dog ikke.

I stedet skulle vi igennem den saedvanlig­e småsludren i feltet, posering for fotografer­ne og det, der ellers hører sig til, når man nu har okset hele Spanien rundt over 21 etaper. Det hele var sådan set lige så ophidsende som at gå på blind-date med sin kusine – men efter en Vuelta, der har budt på en hel del haesblaese­nde cykling, kunne vi vel heller ikke tillade os at forvente mere. Med 50 kilometer til mål fik vi dog noget, der til forvekslin­g lignede cykelløb.

Seks mand stak af sted, og selvom de fik svimlende 14 sekunder ned til feltet, så blev de altså hentet igen … Det var dog en lille åbning for angrebs-godteposen – og heldigvis for det, nu hvor scenen var sat så smukt i Madrid.

Udbruddene kom pludselig med samme hyppighed som bumserne på en teenage-knaegt, men feltet havde ikke i sinde at gøre det mere besvaerlig­t for sig selv end højst nødvendigt. De så dog

Er der nogen, der ved, hvad de putter i Earl Grey-teen på det britiske kontinent?

også nogenlunde komfortabl­e ud, selvom et nyt udbrud stak af.

Med ti kilometer igen var tremands-udbruddet dog stadig i live, og det begyndte at summe en smule – kunne de snyde sprinterne?

Mislykket plan

Nae, det kunne de ikke.

På den sidste omgang blev feltet samlet, og så var der ellers dømt raes for alle pengene, hvor sprinterne kaempede for at finde den bedste position.

Også de danske ryttere Kasper Asgreen (Quick-Step Floors) og Michael Mørkøv (Quick-Step Floors) lurede forrest i feltet for at køre Elia Viviani (Quick-Step Floors) i stilling.

Den plan mislykkede­s dog totalt, for Viviani var ikke at se, da danskerne slap fronten.

Så var der kun én ting at gøre for Viviani, og det var at køre sig selv tilbage. Det gjorde han så godt, at han fuldstaend­ig massakrere­de modstander­ne og tog sejren.

Og Simon Yates? Ja, han rullede stille og roligt over målstregen.

God save the Queen!

 ?? FOTO: BENJAMIN CREMEL ?? Engelsk overmagtDe­n britiske cykelrytte­r Simon Yates (Mitchelton-Scott) sikrede sig i går karrierens største triumf. Briterne dominerer for alvor cykelsport­en i år.
FOTO: BENJAMIN CREMEL Engelsk overmagtDe­n britiske cykelrytte­r Simon Yates (Mitchelton-Scott) sikrede sig i går karrierens største triumf. Briterne dominerer for alvor cykelsport­en i år.
 ??  ??
 ?? FOTO: BENJAMIN CREMEL/AFP ?? Vueltaens sidste etape på 100,9 kilometer blev vundet af sprinteren Elia Viviani (Quickstep) efter en lettere kaotisk afslutning i den spanske hovedstad.
FOTO: BENJAMIN CREMEL/AFP Vueltaens sidste etape på 100,9 kilometer blev vundet af sprinteren Elia Viviani (Quickstep) efter en lettere kaotisk afslutning i den spanske hovedstad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark