Ekstra Bladet

Nyt liv til din iPhone

IOS 12: Apple lover, at deres nyeste styresyste­m giver dig en markant hurtigere mobil

-

Et ganske solidt løfte fra Apple kommer i denne uge til eksamen.

I går blev det seneste mobile styresyste­m iOS 12 frigivet til iPhone, iPad og iPod Touch.

Og Apple lover på forhånd, at saerligt aeldre enheder nu bliver markant hurtigere og mere stabile, hvis du opgraderer.

Firmaets software-chef, Craig Federighi, sagde allerede i marts ved praesentat­ionen af iOS 12, at brugerne af aeldre telefoner kan forvente op til 40 procent hurtigere åbning af deres apps. Det indbyggede keyboard og kameraet åbner endnu hurtigere.

Forklaring­en er blandt andet, at softwaren nu er bygget til at opføre sig mere intelligen­t end tidligere, når din iPhone kommer under pres.

Skal du opgradere?

Vores første betatest af iOS 12 tyder på, at Apple godt kan leve op til løftet. Således afvikles programmer­ne og selve styresyste­met mere smidigt og stabilt på både de nyere og aeldre enheder, som vi har testet på.

Spørgsmåle­t er bare, om du så også skal opgradere nu eller vente en uges tid eller to.

Alle erfaringer fra tidligere opgraderin­gen af både Apples, men også Googles Android viser, at det giver god mening at vente.

Primaert fordi der trods den omfattende betatest, som Apples brugere og udviklere har vaeret med til, kan opstå fejl, der er generende for dit daglige brug.

Programmer kan crashe

Det er dog typisk ikke selve styresyste­met, men derimod de apps, du bruger, der kan vise sig at fejle.

Kravet til udviklerne af de millioner af programmer, som findes til iOS-enheder, er nemlig, at de også skal tilpasse deres software til iOS 12.

Men det er ikke alle, der er klar.

Konsekvens­en er, at det ramte program kan gå ned og i vaerste fald forstyrre dit styresyste­m.

Vaelger du alligevel at opgradere nu, er det derfor vigtigt, at du løbende opdaterer de programmer, du har liggende på enheden. Det gør du i App Store på din enhed.

En markant forbedring i iOS 12 er i øvrigt, at du nu kan fjerne notifikati­oner i grupper og ikke skal klikke dem vaek enkeltvis.

Har du for eksempel notifikati­oner for en raekke af mails, bliver de grupperet og kan fjernes med et klik.

Vores første betatest af iOS 12 tyder på, at Apple godt kan leve op til løftet

 ?? FOTO: AP ?? Det er ikke alene aeldre enheder, der får glaede af iOS 12. Også de nyeste iPhones er født med styresyste­met. For eksempel iPhone XR (billedet), der saettes til salg i Danmark i slutningen af oktober, og som ifølge Ekstra Bladets tech-redaktør er et rigtigt godt køb.
FOTO: AP Det er ikke alene aeldre enheder, der får glaede af iOS 12. Også de nyeste iPhones er født med styresyste­met. For eksempel iPhone XR (billedet), der saettes til salg i Danmark i slutningen af oktober, og som ifølge Ekstra Bladets tech-redaktør er et rigtigt godt køb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark