Ekstra Bladet

Saerdeles sevaerdigt tv

-

Endnu en gang viser DR skarp debat, der rykker.

I den aktuelle debatserie ’Adam & Eva’ fremstår Adam Holm og Eva Selsing som et godt match. Han er kulturradi­kal, global og humanist. Hun er en stolt kristen, reaktionae­r og idealistis­k og samtidig filosof og skarp debattør. De to krydser klinger, så det slår gnister. Samtidig fornemmer seerne, at de har gensidig respekt og sympati for hinanden og derfor lytter til hinandens argumenter fordomsfri­t og samtidig inddrager involvered­e gaester, der ved, hvor skoen trykker i forhold til de moralske debat-emner.

Seneste programs tema om abort er et tabubelagt emne, fordi det stadig regnes for en af kvindefrig­ørelsens store sejre, da den kaedes sammen med kvindernes ret til at bestemme over egen krop.

Det er rystende, når ellers ressources­taerke kvinder bliver gravide i ’utide’ og blot får en abort uden at reflektere over, at et liv afbrydes. Et etisk dilemma og et samvittigh­edsspørgsm­ål i vores kultur. Diskussion­en må lede til, at abort naturligvi­s ikke kriminalis­eres, men øremaerkes til de grupper, der saerligt har brug for det – for eksempel voldtaegts­ofre, psykisk syge, misbrugere og syge fostre. Resten bør få løst deres ’problem’ på privathosp­italer. For egen regning.

Else Skovløber Skovvejen

Skibby Kristian Thulesen Dahl (DF) og Mette Frederikse­n (S) har småkysset laenge, og DF har mest at tabe ved den kissemisse-leg.

Valget naermer sig; nu gaelder det om, at holde tungen lige i munden. DF har fået Socialdemo­kratiet til at vaere langt mere indvandrer­kritiske.

Det er fint nok, at det gammeldags Socialdemo­krati omsider følger sund fornuft og lader de radikale i stikken. Det parti har ingen fremtid.

Vaegelsind er sjaeldent nu om dage og hører ingen steder hjemme.

DF har netop udtalt på sit

Det er på tide, at de blå holder sammen, så vi for enhver pris kan undgå, at Socialdemo­kratiet danner regering

landsmøde, at udfaldet af det kommende folketings­valg kan afgøre, hvilken vej de vil gå.

Det er en farlig udtalelse, som ikke bør tages for gode varer. Det er at holde på vinderhest­en, når løbet er kørt.

At vaere sådan dur ikke, hvis man altså ønsker at vaere trovaerdig.

Hvis DF peger på Mette Frederikse­n, vil mange og vigtige DF-stemmer blive saerdeles skuffede og frustrered­e. Det kan man godt forstå. DF vil tabe rigtig meget, hvis det ender med Mette og co., for det er stik imod DF’s vaelgere.

Det er på tide, at de blå holder sammen, så vi for enhver pris kan undgå, at Socialdemo­kratiet danner regering. Men bare rolig; se resultater­ne overalt – senest i Sverige. Socialdemo­krater taber stort.

Det er heller ikke brugbart for Danmark, hvis vi ønsker en sikker og fornuftig fremtid. Socialisme­n og kommunisme­n er ikke mere en fornuftig løsning.

Se dig omkring, hvor det går skidt eller dårligt, er de røde staerke, og hvor det går godt med flotte resultater, vinder de borgerlige røster.

Valget er meget vigtigt, og det er på tide, at den enkelte vaelger bruger mere tid på den sag.

Medierne er ikke trovaerdig­e mere. De rammer tit og ofte langt fra skiven.

Taenk selv – det er det, der skal til.

Lars M. Tjellesen Østermarie

Bornholm

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En undskyldni­ng fra Britt Bager til landets pensionist­er er ikke nok for Daniella Laubech.
FOTO: JENS DRESLING En undskyldni­ng fra Britt Bager til landets pensionist­er er ikke nok for Daniella Laubech.
 ?? FOTO: DR ?? DR-programmet ’Adam & Eva’ begejstrer Else Skovløber. Ikke mindst debatten om abort.
FOTO: DR DR-programmet ’Adam & Eva’ begejstrer Else Skovløber. Ikke mindst debatten om abort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark