Ekstra Bladet

LØKKES STORE HELIKOPTER­KUP

Statsminis­teren har tyvstjålet aeren for laegehelik­optere i en stor annoncekam­pagne, mener DF og Socialdemo­kratiet

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN kbl@eb.dk

Som i en fup-annonce i Den Blå Avis tilbyder Lars Løkke Rasmussen (V) hurtige laege-helikopter­e, selvom de ikke tilhører ham.

Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet er staerkt fortørnede over, at statsminis­teren i en stor annoncekam­pagne bruger en laegehelik­opter, som Venstre ikke kan tage aeren for.

Og en ekspert i politisk kommunikat­ion giver de to partier ret.

– Budskabet i annoncen er, at Lars Løkke redder dig, hvis du falder om med hjertestop. Velfaerden er takket vaere Lars, må man forstå, siger Klaus Kjøller, ekspert i politisk kommunikat­ion, forfatter og tidligere lektor i sprog og kommunikat­ion ved Københavns Universite­t.

– Når man kradser i overfladen, så kan man se, at Løkkes velfaerds-virkelighe­d ikke helt holder, vurderer han.

Venstres velfaerds-annonce viser et billede af Lars Løkke og en akutlaege-helikopter samt teksten ’240 km/t når uheldet er ude. Det er velfaerd’.

På Venstres hjemmeside slår partiet fast, at ’vi’ kommer, når danskerne har brug for det.

DF kraevede helikopter

Men den akutlaege-helikopter i Nordjyllan­d, som Lars Løkke saelger som Venstrevel­faerd, er slet ikke dyrket i statsminis­terens have. Den var et krav fra Dansk Folkeparti under forhandlin­ger om finanslove­n for 2018, oplyser sundhedsor­dfører Liselott Blixt.

– Det var vores forslag – og os, der fik afsat pengene, så det er lige lovlig flot, at Venstre tager aeren, siger DFordfører­en.

Og Løkkes kaprede helikopter, som først letter i 2019, kan få betydning for relationen til støttepart­iet.

– Det fordrer jo ikke det gode samarbejde, siger Liselott Blixt.

Det er dog de faerreste, som laeser så langt i Venstres annonce, at de ser, at Løkke kun tager aeren for DF-helikopter­en i Nordjyllan­d, vurderer ekspert Klaus Kjøller.

– Vaelgerne ser billederne og overskrift­en. Ingen går ind og laeser den tekst, som følger med, siger Klaus Kjøller.

Dermed får de fleste den opfattelse, at Lars Løkke står bag de laegehelik­optere, som allerede nu er i luften, vurderer han.

Lige smart nok

De tre resterende helikopter­e i den nuvaerende ordning er dog heller ikke kommet danskerne til undsaetnin­g på grund af Lars Løkke.

Det er derimod opposition­ens vaerk.

De tre helikopter­e med baser i Skive, Billund og Ringsted skyldes en aftale mellem den S-ledede S-SF-R-regering og Enhedslist­en i finanslove­n for 2013.

– Det er lige smart nok, at Lars Løkke nu kommer rendende og prøver at bilde danskerne ind, at det var ham, der indførte laegehelik­opterne. Han pynter sig med lånte fjer, siger sundhedsor­dfører Flemming Møller Mortensen (S).

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) har ikke ønsket at kommentere historien.

Det var vores forslag – og os, der fik afsat pengene, så det er lige lovlig flot, at Venstre tager aeren

Budskabet i annoncen er, at Lars Løkke redder dig, hvis du falder om med hjertestop

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lige smart nok Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet er staerkt fortørnede over, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen i en stor annonce-kampagne bruger en laegehelik­opter, som Venstre ikke står bag.
FOTO: JENS DRESLING Lige smart nok Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet er staerkt fortørnede over, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen i en stor annonce-kampagne bruger en laegehelik­opter, som Venstre ikke står bag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark