Ekstra Bladet

JEG ER VED AT LAERE AT TALE IGEN

Den tidligere tv- og radiovaert blev i foråret opereret for sin stråleskad­e – nu traener hun sin stemmen på ny

- PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: MOGENS FLINDT pc@eb.dk

Efter mere end et halvt års pause fra offentligh­eden dukkede Suzanne Bjerrehuus i aftes op på den røde løber i Tivolis Koncertsal.

Årsagen var simpel: Hun skulle se sin søn, 42-årige Oliver Bjerrehuus, på scenen til premiere på musicalen ’Kaerlighed ved første hik’.

– Jeg havde faktisk ikke taenkt mig at komme, for jeg er ved at vaere at tale ordentlig.

– Men jeg har det rigtig godt, sagde hun og så bestemt også sådan ud.

Som et resultat af den strålebeha­ndling, hun fik for mere end 20 år siden, har Suzanne Bjerrehuus vaeret ramt af en forsnaevri­ng af luftvejene, der har givet hende så store vejrtraekn­ingsproble­mer, at hun ikke har kunnet tale.

Ude af rampelyset

Det betød blandt andet, at hun måtte sige nej til alle interviews, da hun i februar måned fyldte 70 år.

– Jeg har gået og holdt mig for mig selv. Det er første aften, jeg er ude, sagde Suzanne Bjerrehuus, der i foråret blev hun opereret, så hun igen kan få luft.

– De lagde et lille rør ind i halsen på mig, så jeg kan traekke vejret ordentligt. Så nu traekker jeg det to steder, siger hun.

Det har dog kraevet profession­el

De lagde et lille rør ind i halsen på mig, så jeg kan traekke vejret ordentligt

hjaelp at genvinde evnen til at tale ordentligt.

– Jeg har en talelaerer, der har nedsat min talehastig­hed, som var enormt hurtigt.

– Jeg laerer at åbne munden, og jeg taler rigtig paent, når jeg gør mig umage.

– Jeg synes, at det går rigtig godt, sagde hun med smil.

Det er ikke kun sit egen situation, Suzanne Bjerrehuus glaeder sig over for tiden. At hendes søn spiller med i musicalen gør hende tydeligvis pavestolt.

– Oliver har vaeret så glad for det. Peter Langdal har et skabt et univers af kaerlighed og søde mennesker, og jeg tror, at Oliver traengte til at opleve noget varme og solidarite­t. Det er jo ikke nogen hemmelighe­d, at der har vaeret mange dårlige ting i det forhold, han har haft, sagde hun.

 ??  ?? Suzanne Bjerrehuus har holdt sig helt ude af offentligh­eden i mere end et halv år. Nu kan hun tale igen og har derfor mod på at komme lidt ud.
Suzanne Bjerrehuus har holdt sig helt ude af offentligh­eden i mere end et halv år. Nu kan hun tale igen og har derfor mod på at komme lidt ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark