Ekstra Bladet

19-årig ramt af skud fra bil

Københavns Politi skruer op for indsatsen efter stribevis af skyderier de seneste dage

- DAN BJERREGAAR­D FREJ BRAMMING db@eb.dk; fb@eb.dk

Syv skyderier på under en uge.

Det er resultatet af den interne konflikt i gadebanden Brothas, hvor en fraktion med forbindels­e til den københavns­ke Vestegn er raget uklar med bandemedle­mmer fra Nørrebro/Nordvest.

Sidstnaevn­te er centreret omkring Mjølnerpar­ken på ydre Nørrebro, hvorfra banden udspringer.

Under det seneste skyderi onsdag aften blev en 19-årig ramt, oplyser politiet.

Kort før klokken 20 kørte en bil, en Mini Cooper, forbi en gruppe unge på Haraldsgad­e, mens der blev skudt mod dem, og den 19-årige blev ramt.

Politiet skød mod bilen

Københavns Politi oplyser, at han i forvejen er kendt af politiet.

– Ofret har relationer til den ene part i konflikten, fortaeller politiinsp­ektør Torben Svarrer.

– Han blev efterfølge­nde bragt til hospitalet, men meldes i dag uden for livsfare, fortsaette­r han.

Betjente, der tilfaeldig­vis var på stedet under drive-byskyderie­t, skød mod bilen, da den kørte fra stedet.

Kort efter fandt politiet bilen, der holdt parkeret med en knust rude.

– Vores mand på stedet fortaeller, at der også blev fundet et våben?

– Det er korrekt, at vi har fundet et våben, der i øjeblikket er til tekniske undersøgel­ser, fortaeller Torben Svarrer.

Skyderiet onsdag blev den dråbe, som førte til oprettelse af visitation­szone i dele af Nørrebro og København Nordvest, hvor politiet kan visitere folk for våben uden at have konkret mistanke mod dem.

Massiv politiinds­ats

Politidire­ktør i Københavns Politi Anne Tønnes kalder visitation­szonen for et ’effektivt vaerktøj’, men understreg­er, at den ikke alene har til formål at indsamle våben.

Den forventes også at have den praeventiv­e virkning, at parterne i den verserende bandekonfl­ikt afholder sig fra at baere våben i området.

– Vi tager det her meget alvorligt, og derfor har vi skruet op for indsatsen. Vi saetter massivt ind i området for at få fat på de ansvarlige, både med et øget antal civile og uniformere­de patruljer. Desuden saetter vi også ind med vores lokalpolit­i, som vil vaere synlige i gadebilled­et, forklarer hun.

– Har du nogen forventnin­g om, hvor laenge den øgede indsats vil fortsaette?

– Det kan jeg ikke svare på, men vi vil gøre alt for at få det stoppet og retsforføl­ge de mennesker, der meget utryghed.

– Det er fuldstaend­ig uacceptabe­lt, at vi har folk, der skyder på åben gade i København, fastslår Anne Tønnes, og til borgerne i området omkring Nørrebro tilføjer hun:

– De skal ikke aendre adfaerd. De skal gøre lige nøjagtig, som de plejer, men de må gerne vaere mere årvågne, og hvis de ser noget, der er anderledes i bybilledet, så må de meget gerne rette henvendels­e til politiet, lyder det fra politidire­ktøren. skaber så

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den 19-årige blev kørt på hospitalet, hvor politiet også var talstaerkt til stede efter skyderiet.
FOTO: KENNETH MEYER Den 19-årige blev kørt på hospitalet, hvor politiet også var talstaerkt til stede efter skyderiet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark