Ekstra Bladet

Vi så alle sammen at han blev mere bleg

Kvinde er tiltalt for at undlade at skaffe hjaelp til sin egen datter og pigens kaereste, der døde. Hun naegter sig skyldig

- ANDERS JENSEN METTE PEDERSEN aj@eb.dk; mepe@eb.dk

Alle, der 11. marts var til stede i den lejlighed, hvor en 14årig dreng døde midt om natten, var både klar over, at han havde taget piller, og at han blev mere og mere syg.

Det fortalte et 16-årigt vidne i Københavns Byret i går.

Her startede retssagen mod en 41-årig kvinde, der er tiltalt for at efterlade både den 14-årige dreng og sin egen datter i hjaelpeløs tilstand ved ikke at tilkalde hjaelp på et tidspunkt, selvom hun vidste, at de havde brug for det.

Hun naegter sig skyldig. Datteren, der også havde taget piller, pådrog sig en alvorlig hjerneskad­e, mens den 14-årige dreng døde.

– Vi kunne se, at han blev mere og mere bleg. Det så vi alle sammen, fortalte den 16årige pige i retten.

Datteren, der også havde taget piller, pådrog sig en alvorlig hjerneskad­e, mens den 14-årige dreng døde

Adspurgt af forsvarere­n sagde vidnet, at hun ikke vidste, hvor lang tid der gik, fra de indså, at den 14-årige for alvor havde brug for hjaelp, til han fik det. Hun oplevede dog, at ’det gik staerkt’.

Lå i opkast

Allerede da den 16-årige pige ankom til lejlighede­n ved 21tiden, lå den 14-årige på badevaerel­set. Der var rester af opkast på ham og toilettet. Til vidnet sagde han, at han ikke kunne maerke sine ben.

Den tiltaltes datter lå i moderens sovevaerel­se og sov. Ifølge vidnet trak hun ikke vejret ordentligt, og vidnet hjalp med at skubbe hovedet tilbage for at åbne luftvejene, lød det.

Da politiet lidt efter klokken 22 kom til lejlighede­n i anden anledning, naevnte ingen den 14-årige dreng – ifølge vidnet fordi de andre i lejlighede­n gav udtryk for, at det ville få konsekvens­er for den tiltalte.

– Vidste du godt, der var noget galt med ham (den 14årige, red.), spurgte anklageren.

– På en måde. Men jeg vidste ikke hvor alvorligt.

Siden skete der tilsynelad­ende en forvaerrin­g, da drengen begyndte at blive bleg og mistede kontrollen over blaeren.

Vidnet forklarede, at en af de andre drenge flere gange sagde, at han mente, den 14årige var død, og den tiltalte tjekkede og fandt en svag puls.

Den bevidstløs­e teenager blev ifølge vidnet også skubbet, sparket og prikket med en kost.

Da han ikke reagerede på det, indså de, at der var brug for hjaelp, fortalte vidnet. Det endte med, at tre drenge bar den 14-årige ned på gaden og ringede 112.

Ifølge vidnet var planen, at de skulle sige til alarmcentr­alen, at de havde ham på gaden.

– Hun (den tiltalte, red.) ville ikke have ambulance og politi i lejlighede­n, lød det fra vidnet.

Den 41-årige tiltalte kvinde afgav også forklaring i går, men Ekstra Bladet kan ikke gengive hendes version af forløbet, fordi retten nedlagde referatfor­bud.

Det skete for at undgå, at hun påvirker et af de andre vidner – en ung teengepige, der var til stede i lejlighede­n.

Politiet mistaenker i forvejen de to for at have forsøgt at afstemme forklaring. fundet

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 14-årige dreng, der mistede livet, ses her sammen med sin mor. Hun har givet Ekstra Bladet lov til at bruge billedet, men ønsker hverken sit eller sønnens navn og ansigt frem i offentligh­eden, så laenge sagen kører.
PRIVATFOTO Den 14-årige dreng, der mistede livet, ses her sammen med sin mor. Hun har givet Ekstra Bladet lov til at bruge billedet, men ønsker hverken sit eller sønnens navn og ansigt frem i offentligh­eden, så laenge sagen kører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark