Ekstra Bladet

MIN DATTER TRAFIKDRAE­BT

Michael Mortensen fortaeller i ny bog om den ulykke, der for altid forandrede hans og familiens liv

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Familien Mortensens liv blev brutalt flået i stykker en novemberda­g for syv år siden. En insisteren­de ringen på dørklokken, to betjente udenfor med en ubaerlig besked: Jeres datter er blevet kørt ned, det er alvorligt!

Filippa døde kort efter. Hun blev 22 år. Michael Mortensens liv er i dag delt i to: Dét før 2011 – og dét efter. Sorgen er en ubaerlig og daglig skygge, der ikke er til at ryste af, og det fortaeller den gamle Davis Cuphelt om i sin bog ’Grus’, der ikke mindst har vaeret en terapeutis­k rejse for den 57-årige kommentato­r og traener.

Profession­elt har tragedien haft følger. Michael Mortensen havde kort inden ulykken coachet den kinesiske stjerne Li Na frem til triumf i

French Open. Der har vaeret talrige bud efter danskeren siden, men han har vaeret ude af stand til at tage udfordring­erne op.

– Efter Li Na fik jeg mange henvendels­er fra store navne, siger Michael Mortensen og naevner spillere som Eugenie Bouchard, Monica Puig og Dominika Cibulkova.

– Vi taler top 10 på det tidspunkt, olympiske guldvinder­e – altså de helt store navne. Men jeg kunne ikke rigtigt overskue det. Jeg havde sporadisk nogle spillere som f.eks. Mona Barthel. Jeg skulle se, om jeg kunne komme tilbage, men altså … Når jeg var vaek en uge eller 14 dage, kunne jeg naesten ikke få luft. Jeg savnede dem derhjemme og taenkte kun på, at de havde det godt. Jeg kunne slet ikke kapere det, fortaeller Michael Mortensen.

– Jeg kunne ikke flygte fra sorgen. Den rejste med, og jeg havde virkelig brug for min familie. Det er også derfor, jeg ikke har vaeret ude i mange år. Der var kun lige en kortere periode med Caroline Wozniacki, men ellers har jeg ikke haft lyst til det.

– Selvfølgel­ig er jeg interesser­et, hvis der kom et tilbud – men det der med at rejse 25-30 uger om året … Det er en ensom tilvaerels­e, specielt i den situation, vi er i nu. Det kan jeg slet ikke overskue. Jeg vil ikke sige, jeg ikke kommer tilbage på touren igen, men det skal vaere på et tidspunkt, hvor jeg kan tage min kone med. Umiddelbar­t ligger det ikke lige rundt om hjørnet, siger Michael Mortensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark