Ekstra Bladet

Björn Borg købte pige til Michael

-

Michael Mortensen havde altid halskaede, pandebånd og samme ketsjermae­rke som sit helt store idol, Björn Borg. Enhver kan derfor forestille sig den benovelse, en starstruck 16-årig dansker var ramt af, da han i 1977 spillede opvisnings­kamp i double sammen med ingen ringere end den svenske legende i Hellerup.

’Jeg var rystende nervøs. Ikke på grund af modstander­nes serv eller det hurtige gulv. Det var Borgs ben skråt foran mig, der gjorde mig perpleks,’ fortaeller Michael Mortensen i ’Grus’.

’Bagefter sad vi sammen i omklaednin­gsrummet. ’Här. Du kan få den här racket.’ Borg smilede kammeratli­gt til mig, mens han rakte mig sin Donnay Diamant-ketsjer. Det var en uvirkelig følelse at sidde med mesterens eget vaerktøj i haenderne,’ fortaeller Michael Mortensen.

Nogle år senere i Houston fik danskeren en helt anden gave af svenskeren på en natklub efter en showkamp, hvor Michael Mortensen var hentet ind for at tabe kampen – til en fornuftig purse.

Borg smed 300 dollars i skødet på en af de mange letpåklaed­te kvinder og sagde: ’Here, take care of my good friend’.

Masser af tennisvenn­er

Michael Mortensen afslog dog paent den dansende advokatstu­derende. Han havde på det tidspunkt mødt sit livs kaerlighed Maria ovre på den anden side af Øresund, hvor han den dag i dag har masser af tennisvenn­er. Mats Wilander og doublemakk­eren Jan Gunnarsson er blot to af dem.

– Vi mødes hvert år i Sverige og i en uge på Mallorca, hvor vi spiller en masse tennis og har det sjovt, fortaeller Michael Mortensen, der som aktiv doublespil­ler tjente ’en direktørlø­n’ og har kunnet laegge lidt til side.

Og minsandten om den ellers bly dansker ikke også har givet den som strandløve og fotomodel i Playgirl!

Det afstedkom, at han fire år senere af stewardess­erne på Singapore Airlines-maskinen modtog en flaske champagne som ’flyverens flotteste fyr’, da maskinen landede i Melbourne.

– Det er vel meget godt gået efter 25 timers rejse. De andre passagerer må virkelig have set slidt ud, siger en munter Michael Mortensen i dag.

toft

 ??  ?? Michael Mortensen spillede i 1977 opvisnings­kamp i double sammen med idolet Björn Borg.
Michael Mortensen spillede i 1977 opvisnings­kamp i double sammen med idolet Björn Borg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark