Ekstra Bladet

McLaren tester ekstremt setup

- MILLE BJØRN JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Efter en mildest talt forfaerdel­ig start på saesonen, forsøger McLaren sig med en radikal aendring i setuppet til grandprixe­t i Sochi.

Teamet har nemlig planer om at kopiere flere elementer fra setuppet fra Monza, som er den hurtigste bane i Formel 1-kalenderen, for dermed at give bilen mere fart til løbet i Sochi, hvor banen ikke er naer så hurtig

– Nogle af de idéer, vi testede på Monza, hvor vi forbedrede os om lørdagen, gik i retning af mindre downforce, så dem vil vi implemente­re.

– Forhåbentl­ig vil Rusland blive den første mulighed, for at gense disse setups, siger stjernekør­eren Fernando Alonso ifølge Autosport.

Hvor mange aendringer og i hvilket omfang, bilen bliver påvirket i Rusland, vides dog ikke.

Andre midler i brug

McLarens sportsdire­ktør, Gil De Ferran, forklarer, at planen fortsat er under udarbejdel­se, men bekraefter dog, at teamet vil benytte sig af setuppet fra Monza i en eller anden form.

– Jeg vil ikke gå i detaljer. – Men som Fernando sagde, vedtog vi på Monza at tage andre midler i brug, og det virkede godt på den type bane, og måske vil vi gå i en lignende retning i Rusland, siger Gil De Ferran.

McLarens problem har så lang i saesonen vaeret, at for meget downforce og en for lav gearing har skabt problemer med tophastigh­eden. Det koster naturligvi­s dyrebare sekunder – det vil de altså forsøge at kompensere for med det nye setup.

Selv om den tidligere verdensmes­ter Fernando Alonso som vanligt er McLarens bedste kører, så er han blot nummer otte i VM-stillingen – et enkelt point foran danske Kevin Magnussen.

McLaren indtager sjetteplad­sen i konstruktø­rernes verdensmes­terskab – 18 point efter Magnussens Haasmandsk­ab på femteplads­en.

Grandprixe­t i Sochi bliver kørt 30. september.

 ?? FOTO: AP ?? – Forhåbentl­ig vil Rusland blive den første mulighed, for at gense disse setups, siger stjernekør­eren Fernando Alonso.
FOTO: AP – Forhåbentl­ig vil Rusland blive den første mulighed, for at gense disse setups, siger stjernekør­eren Fernando Alonso.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark