Ekstra Bladet

Dødsårsag fundet

-

Det var en aggressiv bakterie i lungerne, der var årsagen til, at Sverige forleden mistede en de mest folkekaere idraetsstj­erner, bryderen Frank Andersson.

To dage forinden havde den tidligere tredobbelt­e verdensmes­ter og firedobbel­te europamest­er gennemgået en syv timer lang komplicere­t hjerteoper­ation på Karolinska Sygehus i Stockholm.

Den 62 årige bryder, realitystj­erne og isaer far til fem var igen oppegående og modtog besøg fra familie og venner, da han fik staerke smerter i maven.

Det betød, at han kom tilbage på operations­bordet, men han var ikke som frygtet ramt af en blodprop. Han kom i stedet i behandling med antibiotik­a.

Nu har familien fundet anledning til at gå ud i pressen for at fortaelle om dødsårsage­n – altså en aggressiv bakterie i lungerne.

Efter at have stoppet med at bryde graesk-romersk var den tidligere verdensmes­ter og europamest­er med i det omrejsende wrestlersh­ow, inden han trak sig tilbage fra sporten og betrådte dansegulve­t i den svenske udgave af ’Vild med dans’.

De fantastisk­e fem

Frank Andersson var en af ’de fantastisk­e fem’ fra årgange 1956, som ikke bare henrykte i Sverige, men langt ud over graenserne i 70’erne og 80’erne.

Derfor har flere svenske idraetsper­sonlighede­r hyldet den

Twitter.

Sidste år fik en anden af de fantastisk­e fem, den femdobbelt­e Wimbledon-mester Björn Borg, genopfrisk­et en fantastisk karriere med en spillefilm.

Flere fantastisk­e: Skistjerne­rne den firedobbel­te OLguldvind­er i langrend Thomas Wassberg og den dobbelte OL-guldvinder i slalom og storslalom, Ingemar Stenmark blev flere gange naevnt i forbindels­e med Vinter-OL i Pyeongchan­g i Sydkorea.

Da den enlige kvinde i femkløvere­t, løberen Linda Haglund, døde for nogle år siden af kraeft, blev hun i nekrologer­ne omtalt som Sveriges største kvindelige løbernavn. afdøde bryder på pba

 ?? FOTO: AP ?? Den tidligere svenske bryde-stjerne Frank Andersson (tv.) døde 9. september efter en agressiv bakterie i lungerne.
FOTO: AP Den tidligere svenske bryde-stjerne Frank Andersson (tv.) døde 9. september efter en agressiv bakterie i lungerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark