Ekstra Bladet

Staerke følelser kontra sikkerhede­n

-

Pablo Celis, der er projektled­er for Aarhus Cykelby, lancerede forleden sine planer om at asfaltere en cykelsti oven på havneplads­en. Og der var ingen tvivl, da han udtalte sig til Jyllands-Posten.

– Vi skal opgradere havneforbi­ndelsen, så den bliver lavet ordentligt med god asfalt, et bedre underlag, og så det bliver tydeliggjo­rt for alle – også ikke stedkendte – at man traeder ud på en cykelsti, lød det fra projektled­eren, der også kunne oplyse, at arbejdet går i gang til foråret.

Staerke følelser

Planen er tilmed bakket op af en ansøgning hos staten for at få 13 millioner kroner til projektet, som sammen med yderligere 19 millioner kroner fra Aarhus Kommune skal forbedre cyklistern­es forhold helt fra Risskov til Marselisbo­rg.

Da Ekstra Bladet ville have uddybet planerne hos Pablo Celis, var det ikke muligt at få en kommentar. Pablo Celis henviste i en mail til den såkaldte mobilitets­chef, Susanne Krawack. Kort tid efter tikkede der dog en mail ind fra den øverste chef for Plan og Miljø i Aarhus Kommune. Forvaltnin­gschef Luise Pape Rydahl havde overtaget sagen.

– Der er ikke besluttet noget endnu. Der er tale om en misforståe­lse. Der er godt nok en ansøgning hos staten, hvor asfalterin­g er en del af projektet. Men det skal altså først godkendes af byrådet. Asfalterin­g kan vaere en af flere løsninger, siger Luise Pape Rydahl og tilføjer:

– Vi er er nødt til at forholde os til sikkerhede­n på området. Men vi er også klar over, at der er nogle staerke følelser for at bevare en flot plads, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark