Ekstra Bladet

Mor og søn braendt inde

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En fireårig dreng og hans 31årige mor omkom i går eftermidda­g i en voldsom brand i den vestsjaell­andske by Mørkøv.

Politi og brandvaese­n fik alarmen om branden klokken 14.32. Både moderen og drengen blev reddet ud af den braendende lejlighed, men de var desvaerre begge livløse.

Indsatsled­er Jan Bruun fra Vestsjaell­ands Brandvaese­n har oplyst til Ritzau, at branden startede i en blomsterfo­rretning i stueetagen og bredte sig til en lejlighed på første sal.

Politiet har efterfølge­nde indkaldt assistance fra National Kriminalte­knisk Center, der skal undersøge brandstede­t og forsøge at finde årsagen til branden.

Spaerret inde

Kommunikat­ionsmedarb­ejder hos Midt- og Vestsjaell­ands Politi, Charlotte Tornquist, understreg­er over for Ekstra Bladet, at der ikke er noget, der på nuvaerende tidspunkt tyder på, at en kriminel handling ligger bag.

– Men indtil videre udelukker vi ikke noget, siger hun.

Et andet forhold, som interesser­er politiet, er, hvorfor det ikke lykkedes moderen og drengen at redde sig ud på egen hånd. Noget tyder på, at de to er blevet spaerret inde af branden. Forklaring­en kan muligvis vaere, at der ikke har vaeret en brandtrapp­e eller en flugtvej.

– Det er nogle af de ting, vi skal have klarlagt. Vi kan ikke svare på det på nuvaerende tidspunkt, siger Charlotte Tornquist.

De pårørende er blevet underrette­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark