Ekstra Bladet

POLITIET: EXIT ER IKKE ET ’STIKKER-PROGRAM’

Man kan ikke både vaere i exit og give oplysninge­r til politiet, siger sektionsle­der i Rigspoliti­et

- DAN BJERREGAAR­D KRISTIAN KORNØ db@eb.dk kkr@eb.dk

Politiet kommentere­r generelt ikke personsage­r, og derfor har Ekstra Bladet talt med Rigspoliti­et om nogle af de kritikpunk­terne.

I det kriminelle miljø er der ofte kontant afregning over for såkaldte ’stikkere’, der samarbejde­r med politiet.

Hos Rigspoliti­et støder man ofte på historier om, at politiet forsøger at presse exit-kandidater­ne til at komme med oplysninge­r om det miljø, de forsøger at forlade.

Senest fortaeller den tidligere mangeårige rocker Chris Holland til Ekstra Bladet, at han ikke kan få samme beskyttels­e som folk i vidneprogr­ammet, hvis ikke han taler med politiet om sine tidligere venner.

Men den slags påstande kaldet politikomm­issaer Peter Steffensen for myter, som han gerne vil aflive. Han er sektionsle­der i Nationalt Forebyggel­sescenter hos Rigspoliti­et.

– Det er ikke et stikkerpro­gram, siger han Bladet.

Politikomm­issaeren fortaeller, at man ikke kan komme med oplysninge­r til politiet og vaere i exit-programmet på samme tid.

Ifølge Peter Steffensen er det sjaeldent, at betjentene møder exit-kandidater, der ønsker at give konkrete oplysninge­r om rocker- eller bandemiljø­et. til Ekstra

Kan tale med psykolog

Hvis rocker- eller bandemedle­mmer, der ønsker at komme i exit, vil fortaelle om deres egne gerninger, er der en psykolog tilknyttet programmet.

– Her må de gerne fortaelle om sig selv, siger Peter Steffensen.

Han understreg­er, at man ikke skal komme med oplysninge­r om miljøet, hvis man vil i exit-programmet.

– Det ville i givet fald kunne bringe exit-kandidaten alvorligt i fare, hvis man havde mulighed for at gøre begge dele, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark