Ekstra Bladet

Exit-ekspert: Bande-farvel er enorm omvaeltnin­g

-

Skal rockere eller bandemedle­mmer ud af deres gruppering, kraever det mere end bare at laegge vesten eller haettetrøj­en.

Det er en enorm omvaeltnin­g for medlemmern­e.

Deres tidligere ’brødre’ har ofte fungeret som deres familie, forretning­spartnere og sociale netvaerk. Det er ofte svaert for de officielle exitforløb at leve op til, fortaeller Torben Bonhardt fra det private exit-organisati­on HeadOn.

– De gode forløb har intensiv mandsopdae­kning i begyndelse­n, men så siver det ud. Og det er ikke godt nok. Så falder folk tilbage i miljøet. For de har ikke nogen.

– De skal begynde et nyt liv, og det er altså svaert, hvis du har levet i lang tid i en kriminel gruppering, siger han.

Torben har i årevis fulgt Chris Hollands exit fra sidelinjen, og det er et klassisk eksempel på exit-programmer­nes utilstraek­kelighed.

– Medarbejde­rne taenker for ensidigt. Ligesom i Chris’ tilfaelde, så er der brug for en tvaerfagli­ge indsats til at tage hånd om psykiske problemer, misbrug, sikkerhed og det sociale i kraft af bolig og arbejde.

– I Chris’ tilfaelde er systemet så samtidig overmatche­t, fordi det ikke engang kan sikre ham ordentligt, og han bliver en kastebold mellem en masse forskellig­e folk i flere kommuner.

– Chris er svigtet flere gange, og så har der kun vaeret mig til at samle ham op. Det er ikke i orden.

De skal begynde et nyt liv, og det er altså svaert, hvis du har levet i lang tid i en kriminel gruppering

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Svigtet Chris Holland er på flugt fra rockermilj­øet. Han er blevet svigtet af systemet flere gange, siger en dansk exit-ekspert.
FOTO: ERNST VAN NORDE Svigtet Chris Holland er på flugt fra rockermilj­øet. Han er blevet svigtet af systemet flere gange, siger en dansk exit-ekspert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark