Ekstra Bladet

FANGET I SMERTEHELV­EDE

Asger Aamund har fået lavet et nyt højre knae

- NICK STURM nick@eb.dk

Asger Aamund har ikke haft det store overskud til at fokusere på hverken aktiekurse­r, bestyrelse­sposter eller politik den seneste tid.

Den 78-årige erhvervsma­nd fik lavet nyt knae tidligere på måneden og befinder sig i et smertehelv­ede for tiden.

– Det ved alle, der har vaeret en tur igennem det. De første 30 dage er et mareridt, så man må investere lidt i at få det bedre. Det gør jeg uden at blinke, siger den velbeslåed­e Aamund.

Sådan er det, når man har vaeret sportsmand hele livet

Han henviser til, at han forsødede tilvaerels­en en smule i kølvandet på operatione­n ved at spendere nogle tusinde kroner på et luksuriøst ophold på Kurhotel Skodsborg i Nordsjaell­and.

Asger Aamund har tidligere fået lavet en ny hofte, og det venstre knae er da også allerede udskiftet, men nu kom turen til det højre, efter at han begyndte at halte og havde ondt, når han skulle traede på speederen i sin BMW.

– Sådan er det, når man har vaeret sportsmand hele livet og så bliver aeldre – så får man slidskader i knaeet, forklarer Asger Aamund.

I dag humper Aamund rundt på krykker i domicilet i Hellerup. Og det kommer han til det de naeste par uger, indtil smerterne er helt vaek.

– I den første tid skal man sørge for dels at holde sig så smertefri, som man kan, sove så meget, man kan, og røre sig og få frisk luft, inden man begynder genoptraen­ingen, forklarer han.

Som et normalt knae

Asger Aamund fortaeller, at den kunstige konstrukti­on af aluminium og plastik kommer til at føles som et naturligt knae med tiden.

– Jeg ved fra mit venstre knae, at det fungerer glimrende.

– Når smerteperi­oden er forbi, er det, som om man slet ikke har et kunstigt knae, forklarer han.

Selvom han måske har midlerne til at springe køen og ventetiden over på et privathosp­ital, besluttede Asger Aamund sig for at benytte sig af det offentlige hospitalsv­aesen. Det var han ganske tilfreds med.

– Jeg synes, det fungerede godt. Det var et meget dygtigt ortopaedis­k hold på Hvidovre Hospital. Det var fin service, siger han.

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD ?? Asger Aamund var klar til at blive opereret, da han begyndte at halte og var i smerter, når han kørte i sin BMW.
FOTO: MIK ESKESTAD Asger Aamund var klar til at blive opereret, da han begyndte at halte og var i smerter, når han kørte i sin BMW.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark