Ekstra Bladet

Bliv eller gå, men gør det ordentligt

- FOTO: JONAS OLUFSON

må vaere det gamle The Ugens soundtrack

Clash-hit ’Should I Stay or Should I Go?’.

Danske Banks Thomas Borgen valgte at gå – Danmarks Radios Maria Rørbye Rønn valgte at blive.

Og begge valg kan diskuteres. Thomas Borgen går først for alvor, når hans afløser er fundet, hvilket fik journalist­isk chefredakt­ør på Børsen Niels Lunde til at stille det saerdeles velvalgte spørgsmål: Hvordan kan en mand, der går, fordi han har svigtet sit ledelsesma­essige ansvar, alligevel beholde det ledelsesma­essige ansvar?

blev i TV Avisen spurgt, Maria Rørbye Rønn om hun er den rigtige til at lede den ’ombygning’, som DR skal igennem, når hun har stået i spidsen for den udvikling, som politikern­e er utilfredse med.

’Nu er opgaven en anden. Vi skal reduceres og lave både en spareplan og en udviklings­plan. Og selvfølgel­ig tager jeg også den opgave på mig, når man er i nedgangsti­d. Sådan må det vaere’, svarede hun blandt andet.

Jeg opfatter Maria Rørbye Rønn som et ordentligt menneske, der mener, hvad hun siger. Men det kunne også have vaeret ordentligt at gå. Det kunne vaere en logisk konsekvens af, at hun ønsker et andet DR end politikern­e. Den politiske detaljesty­ring kunne vaere et andet argument for at sige, at nok er nok.

Når det er sagt, og hvis vi udelukkend­e kigger på det kommunikat­ionsmaessi­ge, gjorde Maria Rørbye Rønn det godt forleden.

end en almindelig dag på kontoret, Det er lidt mere når man skal formidle, at der er udsigt til massefyrin­ger og besparelse­r i størrelses­ordenen 420 millioner.

Rønn talte klart om, at DR bliver mindre, og at der skal afskediges mange medarbejde­re. Journalist­erne, som daekkede pressemøde­t, havde mulighed for at stille opfølgende spørgsmål, ligesom de, der ønskede det, efterfølge­nde havde mulighed for et interview med Rørbye Rønn. De skulle blot skrive sig på en liste. Det kunne Danske Bank laere noget af.

hvor banken fortalte om deres På pressemøde­t, egen undersøgel­se af sig selv, måtte journalist­erne kun stille ét spørgsmål. Det vil sige, at der ikke var mulighed for at følge op, når der blev gledet af eller talt udenom fra Danske Bank-toppens side. Efterfølge­nde var der ikke sat tid af til, at alle, der ønskede det, kunne tale med enten Thomas Borgen eller bestyrelse­sformand Ole Andersen. ’Jeg har fået at vide, at jeg ikke skal snakke med

Den politiske detaljesty­ring kunne vaere et andet argument for at sige, at nok er nok

dig’, lød meldingen fra bestyrelse­sformanden til Ekstra Bladets reporter.

Det er egentlig utroligt, at de ikke selv kan se, hvor skidt sådan en adfaerd ser ud i lyset af hvidvaskni­ngs-skandalens dimensione­r.

Berlingske­s graverjour­nalister har for laengst afsløret, hvor stor og ildelugten­de en lort d’herrer topfolk i Danske Bank sidder med.

Den bliver ikke skyllet ud med en sølle omgang spin som det her.

 ??  ??
 ??  ?? Thomas Borgen har valgt at gå, men han går alligevel ikke, før der er fundet en afløser.
Thomas Borgen har valgt at gå, men han går alligevel ikke, før der er fundet en afløser.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark