Ekstra Bladet

LØJ FOR ALARMCENTR­ALEN

Ifølge et vidne naegtede 41-årig kvinde at tilkalde ambulance til sin lejlighed, da dreng lå og var ved at dø på hendes badevaerel­se

- PRIVATFOTO aj@eb.dk; mepe@eb.dk

’Drengen lå på gaden, da vi kom gående på vej hjem fra byen.’ ’Vi har prøvet at få liv i ham i fem minutter, der er ingen reaktion.’

Sådan lød det i i grove traek i telefonen, da en 19årig mand klokken 1.24.11. marts ringede 112 fra Østerbro. Det kom frem, da alarmopkal­det i går blev afspillet i Københavns Byret.

Drengen, som lå på gaden, var en 14-årig, som endte med at dø natten til 11. marts efter en fest i en 41-årig kvindes lejlighed.

Hjaelpeløs tilstand

Kvinden er tiltalt for at efterlade den 14-årige og sin egen datter i hjaelpeløs tilstand ved ikke at tilkalde hjaelp på et tidspunkt, hvor hun indså, at de havde brug for det. Hun naegter sig skyldig.

Den 19-årige lod hele vejen gennem opkaldet, som om han ikke kendte den bevidstløs­e teenager eller vidste, hvordan han var endt på gaden. Sandheden var en helt anden, og det indrømmede den 19-årige selv i retten i går.

Han var ikke med til festen, men blev tilkaldt kort efter midnat, fordi ’nogen var ved at få en overdosis’. På gulvet i lejlighede­ns badevaerel­se så han den 14-årige ligge på badevaerel­set.

Han var bleg

– Han var helt bleg i hovedet. Han var meget stiv og bevaegede sig ikke. Da jeg ruskede i ham, var der ingen kontakt overhovede­t. Jeg gik i panik, lød det fra den 19-årige, som maerkede, at der var vådt på gulvet.

– Jeg taenkte, kroppen var ved at give slip.

I stedet for at ringe efter en ambulance bar han sammen med to andre teenagere den 14-årige ned på gaden. I retten fortalte den 19-årige, at det var ham, der tog beslutning­en, fordi den tiltalte ikke ønskede en ambulance til stedet, og de ville ikke risikere at få politi op i lejlighede­n.

– Nogen havde stoffer på sig, og (tiltaltes navn, red.) sagde, hun var bange for, hvad der skulle ske med hende. Jeg taenkte, at hun frygtede, at hendes datter ville blive tvangsfjer­net.

Instruered­e i førstehjae­lp

Flere tilhørere i retten begyndte at graede, da alarmopkal­det blev afspillet. Man hørte en sygeplejer­ske instruere de unge og en forbipasse­rende taxichauff­ør i at give førstehjae­lp, men der kom ingen reaktion. Taxichauff­øren registrere­de en svag puls, men den 14-årige var bevidstløs, og stemmerne blev mere og mere paniske. Flere gange sagde den 19-årige, at de ikke vidste, hvad der var sket med drengen.

– Hvorfor fortalte du ikke sandheden, spurgte anklageren ham i retten.

– Jeg ville ikke henlede opmaerksom­heden på (tiltaltes navn, red.) og hendes lejlighed, svarede vidnet, som betragter den tiltalte som sin bonusmor. Allerede dagen efter gik vidnet dog til bekendelse over for politiet.

Han var helt bleg i hovedet. Han var meget stiv og bevaegede sig ikke

Forgiftet af metadon

Den 14-årige døde som følge af en skade i milten, der medførte indre blødninger. Hans krop var forgiftet af metadon, mens pigen havde indtaget en farlig cocktail af både metadon, rivotril og mdma. Hun er i dag hjerneskad­et.

Sagen fortsaette­r med dom til oktober.

 ??  ?? Den 14-årige døde som følge af en skade i milten, der medførte indre blødninger. Hans krop var forgiftet af metadon.
Den 14-årige døde som følge af en skade i milten, der medførte indre blødninger. Hans krop var forgiftet af metadon.
 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX/MADS CLAUS RASMUSSEN. ?? En teenager havde filmet den 14-årige dreng, mens drengen lå livløs. Videoen blev vist under retssagen i går i Københavns Byret.
FOTO: RITZAU/SCANPIX/MADS CLAUS RASMUSSEN. En teenager havde filmet den 14-årige dreng, mens drengen lå livløs. Videoen blev vist under retssagen i går i Københavns Byret.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark