Ekstra Bladet

Mettes topfolk Michelin-hotel u overenskom­st

Afholdt seminar på hotel, som fagbevaege­lsen er efter. Det er ta

- Sahl@eb.dk; jao@eb.dk; kbl@eb.dk; jkm@eb.dk

Det parti, vi støtter, skider højt og flot på, om der er overenskom­st eller ej

De seks partifolk benyttede sig af en pakkeløsni­ng fra hotellet til 2655 kr. pr. naese

Hos Socialdemo­kratiet gør man en dyd ud af, at medlemmer bør benytte sig af spisestede­r med en overenskom­st.

Når arbejderpa­rtiet holder kongres i Aalborg denne weekend, har det endda valgt at opliste de steder i byen, hvor man kan indtage sin kost med god samvittigh­ed.

Men da seks medlemmer af partiets administra­tive ledelse afholdt et seminar i august, var ordnede forhold for de ansatte tilsynelad­ende ikke noget, man gik op i.

Topfolkene i S-organisati­onen, der blandt andre talte partisekre­taer Jan Juul Christense­n, stabschef og Mette Frederikse­ns højrehånd Martin Rossen samt tidligere minister Thor Möger, valgte nemlig de smukke omgivelser på hotellet Frederiksm­inde i Praestø.

Her har stedets restaurant den fornemme Michelinst­jerne – overenskom­stforhold må de ansatte imidlertid kigge i vejviseren efter.

Knold og tot

Hans Jes Baekkel, faglig sekretaer i 3F Sydsjaella­nd, er absolut ikke begejstret for Stopfolken­es hotel-valg.

– Det er knold og tot. Det er tankeløshe­d.

– Jeg synes, det er for dårligt, og jeg kan fortaelle mange historier om, hvordan det parti, vi støtter, skider højt og flot på, om der er overenskom­st eller ej.

3F har flere gange forsøgt at få forpagtere­n af Frederiksm­inde til at indgå en overenskom­st. Konkret har fagforenin­gen nedsat et udvalg, som forgaeves har forsøgt at overtale hotellet til at indgå en aftale.

Ifølge 3F har Frederiksm­inde tidligere haft problemer med at give hotellets kokke- og tjenerelev­er den arbejdsmar­kedspensio­n, de har krav på. En pensionsin­dbetaling, som alle danske restaurati­oner er forpligtet til at lave, uanset om de har tegnet overenskom­st eller ej.

Hans Jes Baekkel påpeger desuden, at de socialdemo­kratiske spidser lynhurtigt kunne have tjekket på hjemmeside­n ok-forhold.dk, om Hotel Frederiksm­inde har overenskom­st.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra partner på Frederiksm­inde Jonas Mikkelsen. Han ønsker ikke at kommentere 3F’s kritik.

2655 kroner pr. naese

Socialdemo­kratiet har selv bekraeftet over for Ekstra Bladet, at de seks topfolk afholdt ledelsesse­minaret på Hotel Frederiksm­inde

Forinden var den socialdemo­kratiske entré på Michelin-hotellet blevet blotlagt, fordi Ekstra Bladets journalist tilfaeldig­vis befandt sig på stedet i privat sammenhaen­g.

Partiet oplyser, at de seks partifolk benyttede sig af en pakkeløsni­ng fra hotellet til 2655 kr. pr. naese for et ’konference­døgn’.

Umodne blommer

Denne pakke inkluderer overnatnin­g på enkeltvaer­else samt forplejnin­g det pågaeldend­e døgn – herunder en seksretter­s aftenmenu på stedets fornemme Michelinre­staurant. En menu, som på davaerende tidspunkt blandt andet bød på en ret bestående af havtaske ’ceviche’ med stikkelsba­er, umodne blommer, spinat og koriander, ligesom man kunne nyde kalvekaebe­r med grillede hestebønne­r, grønne tomater, kål, kerner og svampesauc­e.

Drikkevare­r er ikke inkluderet i denne aftenmenu, og udgifter hertil kommer normalt oveni prisen på 2655 kr. pr. naese. Socialdemo­kratiet har ikke ønsket at oplyse, hvor meget eventuelle udgifter til drikkevare­r lød på.

Men valgte arbejderpa­rtiets ansatte eksempelvi­s den vinmenu, der hører til de seks serveringe­r, ville denne løbe op i 995 kr. pr. person.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Flotte rammerMich­elin-restaurant med fjordudsig­t – men uden overenskom­st – udgjorde rammerne for et internt seminar for Mette Frederikse­ns topfolk.
FOTO: RITZAU SCANPIX Flotte rammerMich­elin-restaurant med fjordudsig­t – men uden overenskom­st – udgjorde rammerne for et internt seminar for Mette Frederikse­ns topfolk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark