Ekstra Bladet

S-top i pamperpani­k

-

Seminaret blandt socialdemo­kratiske top-folk på Michelin-hotellet Frederiksm­inde har skabt pamper-panik i arbejderpa­rtiets øvre lag.

En håndfuld folketings­medlemmer med Pernille Rosenkrant­z-Theil i spidsen har – efter at vaere blevet orienteret om Ekstra Bladets interesse for sagen – kastet sig ud i et helhjertet forsvar for den administra­tive partitop, der afholdt seminaret.

Folketings­medlemmern­es forsvar løb af stablen på det sociale medie Twitter, inden der var så meget som skrevet en linje om sagen i Ekstra Bladet.

Intern mail

Samtidig har S-ledelsen forsøgt at udøve damage control og inddaemme en eventuel kritik af arrangemen­tet i baglandet. Dette i form af en intern mail til partiets hovedbesty­relse. Men trods den ihaerdige indsats for at håndtere sagen internt har Ekstra Bladet laest mailen underskrev­et af partisekre­taer Jan Juul Christense­n, partiets kongresval­gte, øverste administra­tive leder.

I den interne mail hedder det:

’Ekstra Bladet er i dag i gang med at kontakte flere af jer for at spørge ind til en historie om, at seks personer fra Socialdemo­kratiets administra­tive ledelse i august tjekkede ind på Hotel Frederiksm­inde i Praestø. Ifølge Ekstra Bladet vil de gerne gøre dette til en odiøs historie, da konference­stedet har en Michelin-restaurant.’

Efterfølge­nde bemaerker Jan Juul Christense­n, at ’det er korrekt, at den administra­tive ledelse af sekretaria­tet på Christians­borg havde et seminar i begyndelse­n af august på Frederiksm­inde, hvor vi jo i øvrigt også mødte Ekstra Bladets Janus Østergaard, der ’nød’ stedets gode rammer med sin kaereste.’

Ikke kontingent­er

I øvrigt forklarer Jan Juul Christense­n blandt andet, at disse interne ledelsesse­minarer som regel afholdes to gange årligt, og at forrige gang var i Martin Rossens sommerhus i Højby ved Sejerøbugt­en.

Endelig bemaerker partisekre­taeren, at hvis hovedbesty­relsesmedl­emmerne skulle ’have spørgsmål eller kommentare­r, så ret dem endelig til mig direkte’.

I mailen naevner Jan Juul Christense­n ikke noget om udgifterne forbundet med seminaret. Han understreg­er dog, at disse ikke er finansiere­t af medlemmern­es kontingent­er.

Og desuden skriver partisekre­taeren intet om, at Michelin-hotellet ikke har overenskom­st.

Socialdemo­kratiet har ikke ønsket at kommentere den interne mail og dens indhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark