Ekstra Bladet

Afviser ikke firmaet

- Nick@eb.dk

haevet en velfortjen­t, men kolossal pension på sammenlagt 100 mio. kr. i form af udbytte, bliver millionern­e ikke fyret af på dyr champagne og kaviar.

– Men selvfølgel­ig har jeg jo min båd og rejser lidt rundt, siger Jens Friis-Salling.

Jens Friis-Salling kalder Polar Seafood en stor slikbutik og tilskriver succesen gode medarbejde­re og rettidige Laila Friis-Salling kommer efter alt at dømme til at glide ind i sin fars firma, når hun en dag kommer ned fra pisterne en gang for alle.

Således ønsker Jens FriisSalli­ng, at Laila bliver en del af Polar Seafood, og skiløberen selv er da heller ikke afvisende over for muligheden.

– Jeg skal jo nok den vej på et tidspunkt, men nu prøver jeg lige noget andet, siger hun.

Laila Friis-Sallings 30-årige lillebror, Bent, er allerede en del af foretagend­et, og for deres far er det helt naturlig, at børnene skal overtage, når tid er.

– Selvfølgel­ig ønsker jeg som foraelder, at de vil gå i mine fodspor. Så hvis Laila er interesser­et, kan hun blive en del af virksomhed­en. Det er jo hende og min søn, der skal arve mig, siger Jens Friis-Salling.

Det bliver dog ikke, uden at Laila Friis-Salling skifter skistøvler­ne ud med en kedeldragt, der kan beskytte hende fra regn og kulde ombord på trawleren.

– Men først og fremmest skal hun laere selskabet at kende helt fra bunden, lyder det fra far Jens. investerin­ger i nye, tidssvaren­de skibe.

Firmaets udvikling gennem årene glaeder naturligvi­s Jens Friis-Salling, der i dag ikke laengere er en del af den daglige drift, men blot sidder i bestyrelse­n.

– Når man har startet virksomhed­en og set dens udvikling, er det selvfølgel­ig rart at se, at den kører så godt, som den gør, siger han.

 ?? FOTO: AP ?? Laila Friis-Salling gjorde debut som freestyle-skiløber ved vinter-OL i Pyeongchan­g tidligere i år og var blot en plads fra at komme i mål som nummer chok.
FOTO: AP Laila Friis-Salling gjorde debut som freestyle-skiløber ved vinter-OL i Pyeongchan­g tidligere i år og var blot en plads fra at komme i mål som nummer chok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark