HAEVN: Gustaf Nilsson sørgede for Vejles første sejr siden saeson-premieren

-

For fire måneder siden måtte Gustaf Nilsson duknakket forlade Esbjerg som nedrykker med Silkeborg.

I aftes tog svenskeren haevn over vestjydern­e.

Kort ind i anden halvleg afgjorde han oprykker-braget mellem Vejle og Esbjerg.

Et hjørnespar­k fra Yiber Ramadani fik lov til at sejle hele vejen gennem Esbjergs straffespa­rksfelt, og fra en spids vinkel huggede svenskeren kuglen mod mål – for derefter at se Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg blive ramt lige i panden.

Det var imidlertid ikke nok for vestjydern­e, der måtte se bolden fortsaette videre ind i målet.

1-0 til Vejle. En kaempe forløsning for de rød-hvide, der dermed satte kurs mod den første sejr siden saesonåbne­ren mod Hobro.

Alt gik galt

Det var et passende tidspunkt for Gustaf Nilsson at score sit første mål for sin nye klub.

– Det var skønt at få revanche for det nederlag med Silkeborg, smilede han.

– Det var vaeret tilfaeldig­heder, der har vaeret grunden til, at jeg ikke har fået scoret før, men nu håber jeg på at komme ind i en stime, fortsatte han.

Esbjerg må efter slutfløjte­t imidlertid undre sig over, hvordan det kunne gå så galt.

Helten fra Brøndby, Yuri Yakovenko, havde imidlertid en decideret mareridtsa­ften, hvor han braendte tre gigantchan­cer inden for ti minutter efter Vejles scoring.

Og midt i halvlegen fik spraelske Arbnor Mucolli kontrovers­ielt nok et gult kort i en situation, hvor hjemmehold­ets tilhaenger­e så et klart straffespa­rk.

Nervøs afslutning

I den fortaetted­e stemning på Vejle Stadion blev vestjydern­e pisket frem af de omkring 700 medrejsend­e fans, der ikke ville acceptere det første nederlag på udebane siden premieren i Hjørring..

En udligning lå i luften, og selv om spanske Agus Garcia blev udvist for at stoppe Allan Sousa i et gennembrud, da der manglede fem minutter af den ordinaere tid, så blev gaesterne ved med at trykke på.

Holdt hele vejen

Vejle var tydeligt maerket af den lange periode uden sejr i Superligae­n og undlod at slå de påkraevede kontraer, der kunne have lukket kampen endegyldig­t.

Det sluttede nervøst, men føringen holdt hele vejen for Vejle.

– Vi har ikke vundet siden saesonprem­ieren, og derfor blev det nok lidt nervøst til sidst. Men det var fint, at vi holdt hele vejen, fastslog Gustaf Nilsson.

Det var skønt at få revanche for det nederlag med Silkeborg

?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Gustaf Nilsson kaempede sig i aftes til sin første scoring for sin nye klub og sikrede vejlensisk sejr i oprykker-duellen. Det skete, da de rødklaedte slog Esbjerg med 1-0 på hjemmebane.
FOTO: CLAUS FISKER Gustaf Nilsson kaempede sig i aftes til sin første scoring for sin nye klub og sikrede vejlensisk sejr i oprykker-duellen. Det skete, da de rødklaedte slog Esbjerg med 1-0 på hjemmebane.