Ekstra Bladet

KNOCKOUT- KONGERNE

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Mikkel Kessler har i lang tid glaedet sig til at kommentere braget mellem Anthony Joshua og Alexander Povetkin – men den naeste kamp kan blive endnu vildere

Så mødes knockout-kongerne endelig! Ungdommen mod rutinen. Den 28-årige britiske wonderboy Anthony Joshua skal i aften hjemme på Wembley op mod den 39-årige russer Alexander Povetkin i et opgør, der målt statistisk naermest ikke kan gå tiden ud.

’Kun’ en forkamp

Anthony Joshua har vundet alle sine 21 kampe – de 20 på knockout. Alexander Povetkin har et enkelt nederlag, 34 sejre – og i 24 af dem har russeren smadret modstander­en før tid. Senest da han 31. marts hamrede en blodig David Price i kanvassen med et kort, powerfuldt smaek med venstrelab­ben foran 78.000 tilskuere i Cardiff.

Det kan man da kalde et prisfald …

Opgøret var i øvrigt forkamp til den aftens hovedattra­ktion: Anthony Joshua vs. Joseph Parker, der qua de indledende oplysninge­r ikke overrasken­de blev vundet af Joshua, der dog for første gang i sin profession­elle karriere ikke slog modstander­en ud.

Kessler ved ringen

Mikkel Kessler har glaedet sig i lang tid. Den danske eks-champ vender tilbage til ringen som baerende studieeksp­ert i selskab med Peter Grønborg, Camilla Martin og Claus Borre, når Viaplay viser kampen som pay-perview.

– Det er vel den største kamp i lang tid?

– Der var jo lige Klitschko mod Joshua, ikke. Det var en større kamp på det tidspunkt, og Joshua brød en graense, fordi han altså lige tog ham her. Han var selv i gulvet … Det var en fantastisk kamp. Det var stort, men det bliver denne kamp også, siger Mikkel Kessler.

– Povetkin har tabt til Klitschko, men han fik kamp til stregen. Nu bliver det spaendende at se, hvordan han klarer den mod Joshua, for han er staerkere, vil jeg sige. Men Povetkin er farlig! Han går fremad, og han er ikke en, der ikke laver noget. Han PRØVER. Han går efter det. Han er ikke bare en eller anden, der kommer og skal vaere en … dukke.

– Men det er en 28-årig, der er højere, tungere og har laengere raekkevidd­e mod en mand, der – undskyld – er på din alder!

– Povetkin er rund og staerk, og det skal man aldrig undervurde­re i boksning. Det er let at blive imponeret af en mand, der er stor og staerk, men Povetkin har nogle farlige hooks, nogle farlige slag.

– Hvem vinder?

– Jeg mener, Joshua vinder den kamp. Men han skal passe på, siger Mikkel Kessler og knipser med fingrene.

– Alle taler om kampen – er den lige så stor som cirkusfore­stillingen mellem McGregor og Mayweather?

– Så stor er den ikke, men Joshua er stor! Virkeligt stor. Du kan måske godt lave en kamp, der er større, men det her er stadig en meget interessan­t kamp. Meget interessan­t.

– Joshua kan vaere taet på at møde Deontay Wilder, som er stor i USA, også er ubesejret og har naesten lige så mange knockouts. De to ville jeg gerne se, og derfor håber jeg lidt på, at Joshua vinder.

– Det er vel den naeste kamp?

– Det ved man aldrig. Tyson Fury er også med inde over, og de snakker om, at han skal møde Wilder først, så …

– Der kan hurtigt gå økonomisk taktik i den?

– I boksning er det meget svaert at gennemskue, hvad der bliver til noget.

– Det ved du?

– Alt om!

– Anthony Joshuas historie er jo som skåret ud af boksningen­s eventyrbog ...

– Ja. Han er virkelig staerk og godt bygget. For at holde på så mange muskler, skal du altså virkelig vaeret bygget genetisk perfekt – med mindre der er andet end proteiner og bananer i spil.

– Kunne man have en mistanke om det?

– Det ved jeg ikke. Jeg synes, det er dumt at bruge i boksning, fordi du bliver ramt, altså. Du kan jo ikke tage noget imod at blive ramt, vel? Nej, det kan jeg ikke forestille mig. Jeg tror, han er ung og staerk, og han ligner jo heller ikke sådan en.

– Hvad er det, du kan lide ved ham?

– Jeg kan lide personen. Mange andre kan det hele på den halve tid, nogle bliver en helt anden person, men det synes jeg ikke, han er blevet. Jeg har fulgt ham, fra han var på vej op, jeg har set ham i England, og mit indtryk er, at han har holdt sig til den, han er, selv om der selvfølgel­ig er kommet penge, rygklapper­e og alt det der. Han er ikke så gammel, så det kan selvfølgel­ig hurtigt aendre sig.

– De er begge kendt for korte arbejdsdag­e – kan den gå tiden ud?

– Sagtens. Vi har set dem begge vaere rystede og vaere slået ned, så det bliver spaendende. Jeg kan ikke forestille mig, den går over faerre end otte omgange, vil jeg sige. Men der vil opstå åbninger hos dem begge.

Povetkin har nogle farlige hooks, nogle farlige slag

 ?? FOTO: AP ?? Da Anthony Joshua i marts vandt over Joseph Parker, var det første gang i Joshuas profession­elle karriere, at han ikke slog modstander­en ud.
FOTO: AP Da Anthony Joshua i marts vandt over Joseph Parker, var det første gang i Joshuas profession­elle karriere, at han ikke slog modstander­en ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark