Ekstra Bladet

Der er tale om et enormt omsorgssvi­gt. Jeg føler afmagt og bliver enormt ked af det

-

I STAUTRUPHU­S’

egen handlingsp­lan, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, fremgår det i personalet­s egne noter, at Gitte ikke har vaeret i bad i et år, og at hun kun få gange det seneste år har ’accepteret fodvask og lettere vask med klud på kroppen’.

– Der er tale om et enormt omsorgssvi­gt. Jeg føler afmagt og bliver enormt ked af det. Jeg har siddet med min døende mor i hånden og lovet, at jeg nok skal passe på Gitte og tage vare på hende, og jeg føler i den grad, at jeg har svigtet hende, fortaeller Thomas Brorson.

Medlem af Folketinge­t for SF Kirsten Normann Andersen er rystet over Gittes historie.

– Det er fuldstaend­igt urimeligt og et udtryk for groft, groft omsorgssvi­gt. Vi har at gøre med en aeldre borger, som ikke selv er i stand til at vurdere sine egne behov og måske heller ikke i stand til at udtrykke sine egne behov.

KIRSTEN NORMANN ANDERSEN

peger på, at det handler om at ansaette det rigtige personale, der også har fokus på det sundhedsfa­glige og ikke kun beboernes sociale forhold. Hun vil derfor indkalde både sund– heds- og socialmini­steren i et samråd, hvor de skal drøfte, hvorvidt graenserne mellem de to områder er for opdelt.

Tilbage sidder Thomas med en følelse af, at han er blevet frataget retten FØLER DU DIG SNYDT?

1224@eb.dk,

Tip os på og vedlaeg gerne dokumentat­ion. Skriv ’Vagthund’ i emnefeltet. til vaere bror for sin søster, fordi han har skullet vaere bussemand over for hende, når han ikke har fået den hjaelp fra personalet, som han følte sig berettiget til.

Jeg vil bare gerne have, at der er nogle, der tager ansvar for omsorgssvi­gtet. Der er ikke nogen, der har sagt undskyld.

 ?? PRIVATFOTO ?? Thomas Brorson med sin udviklings­haemmede søster Gitte. Han mener, at søsteren er udsat for et groft omsorgssvi­gt.
PRIVATFOTO Thomas Brorson med sin udviklings­haemmede søster Gitte. Han mener, at søsteren er udsat for et groft omsorgssvi­gt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark