Ekstra Bladet

40-ÅRIG MAND: Jeg føler mig mislykket

-

– Jeg føler, at jeg går glip af noget, selvom jeg ikke ved, hvad det er.

Sådan lyder det fra en 40-årig mand, der forklarer, at han aldrig har rørt ved en kvinde. Aldrig kysset. Aldrig haft sex. Og med årene er det blevet svaerere – og skammen er eskaleret. Derfor ønsker han at vaere anonym.

Hvad handler skammen om?

– Jeg er i en situation, som jeg ikke vil vaere Der er heller ingen god grund til, at det er sådan. Jeg føler, jeg burde have vaeret et andet sted, når det kommer til sex og at vaere i et forhold, siger han.

Den norske avis VG har mødt ham i hans hjem; en nydelig lejlighed pyntepuder i sofaen, billeder på vaeggene og blomster på bordet. Han er høj og mørk. Serverer kaffe og boller. Men hvor er kvinden? i.

i denne situation. Nogle gange taenker jeg, det er ekstra saert, at jeg er her. Jeg er venlig og god til at lytte og til at tage hensyn. Jeg har meget at give og har et helt almindelig­t udseende. Men det, der gør det svaert for mig, er, at jeg føler mig utilpas i en del sociale sammenhaen­ge. Jeg er meget introvert, siger han og sukker.

Han har svaert ved at tage initiative­t. Han er på datingside­r, men svarer naesten aldrig dem, der tager kontakt til ham. Han stopper kontakten, og maven danner knuder. Der opstår en slags frygt, han ikke kan beskrive.

– Det handler måske lidt om praestatio­n. Men selvom frygten er reel, så er den ikke rationel. Jeg kan godt vaere venner med kvinder, men det stopper, hvis det bliver mere end det.

Den 40-årige har valgt at fortaelle sin historie for at udfordre sig selv. For at øve sig på at snakke om det.

– MANGE HAR SIKKERT

en formodning om, hvilke typer af personligh­eder der er i sådan en her situation. Men vi er alle individer, og der er nok flere forskellig­e typer af personligh­eder og årsager.

Det, han ønsker allermest, er det, han er mest bange for.

– Jeg mangler erfaring. Jeg ønsker ikke at give nogen en dårlig oplevelse, selvom jeg er klar over, at den første gang sjaeldent er saerlig vellykket.

Han fortaeller, at han boede laenge hjemme hos sine foraeldre. Han var i sin ungdom praecis, som han er nu som voksen: Rolig, lidt genert. Han kunne godt lide at holde sig i baggrunden. Men han havde mange venner.

– Jeg lider lidt af dårligt selvvaerd. Jeg kan for eksempel godt se, hvis der er en, jeg godt kan lide, men jeg tør ikke gå derhen. Onenightst­ands er heller ikke et alternativ. – Jeg er ikke saerlig glad for fester og for at drikke alkohol. Jeg kan godt lide at have kontrol over mig selv og den situation, jeg befinder mig i. Så jeg har aldrig sat mig selv i en situation, der kunne ende i et onenightst­and.

Det, han ønsker allermest, er det, han er mest bange for

HAN SYNES, DET ER FLOVT

at tale om sex – og om, at han aldrig har haft det.

– Jeg føler mig mislykket på det område. Det var aldrig naturligt for mig at snakke om sex med mine foraeldre eller venner. I dag burde jeg jo have erfaring, men jeg har ingen, siger han.

Han føler, at han skal fortaelle, han er jomfru, hvis han møder en kvinde. Og han skal vaere helt tryg ved hende, der skal vaere hans første.

– Jeg har ikke givet helt op, men det er svaert, siger han og fortsaette­r:

– Jeg bliver nødt til at fortaelle, at jeg ingen erfaring har, før der sker noget mere; jeg vil ikke virke dum. Men så taenker jeg på, hvad hun vil taenke om mig?

– Der er en fejhed der. Men nu har jeg besluttet mig for, at jeg skal taenke over det. Første skridt er at kunne snakke om det.

 ??  ?? Den 40-årige føler sig flov over aldrig at have haft sex. Han er på datingside­r, men svarer naesten aldrig dem, der tager kontakt til ham, fordi der opstår en slags ubeskrivel­ig frygt.
Den 40-årige føler sig flov over aldrig at have haft sex. Han er på datingside­r, men svarer naesten aldrig dem, der tager kontakt til ham, fordi der opstår en slags ubeskrivel­ig frygt.
 ??  ?? – INGEN BURDE VAERE
– INGEN BURDE VAERE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark