Ekstra Bladet

Sexolog: Selvtillid­en skal bygges op

-

Sexlog Thomas Winther møder jaevnligt voksne maend, der er seksuelt uerfarne.

– Mange af disse kan sidde med mindrevaer­dskompleks­er, som går ud over ens selvbilled­e. Det gør det svaerere at møde kvinder, siger han og forklarer, at de jo traditione­lt er maend, der henvender sig til og tjekker kvinder ud – for eksempel i byen.

Men de som føler, at de ikke har det, som kvinder gerne vil have, de bliver siddende.

Ifølge Thomas Winther er manglende selvtillid en af de vaesentlig­ste årsager til, at nogle maend stadig er jomfruer.

– Vi ser flere unge maend, der vaelger at tage Viagra og andre potensmidl­er, skønt de ikke fysisk har problemer med at få erektion. Det handler om, at de mangler selvtillid og er usikre på deres egen praestatio­n.

Hvis du føler, det er selvtillid­en, der er årsag til, at du ikke tør tage kontakt til kvinder, råder sexologen dig til, at du bygger din selvtillid op:

– Vi er alle usikre og sikre på noget. Men hvor kommer selvtillid­en fra? Det er dig selv og dine tanker. Alle de tanker du har om seksuel praestatio­n, sidder i hovedet. Jo laengere tid, der går, jo mere stigmatise­ret føler man sig. Og det kan opleves mere og mere angstfyldt.

Presset om sex ligger i stor grad hos dig selv, siger Thomas Winther og uddyber, at en partner, der tror på sig selv, også er en attraktiv partner.

– Hvis du er for nervøs til at få din seksuelle debut, så går du aldrig galt i byen med forberedel­se. Det kan gøre dig mere afslappet omkring det. Laes op på det, se undervisni­ngsfilm, eller opsøge hjaelp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark