Ekstra Bladet

De kan dø af det

-

Man må ikke give pindsvin maelk, for så kan de få diarré, og det kan de dø af. Men snaps er åbenbart en anden snak, hvis man spørger den landsdaekk­ende forening Pindsvinev­ennerne.

Flere af foreningen­s plejere, der hjaelper pindsvin i nød, giver pindsvinen­e snaps en gang imellem. Det bekraefter Aslaug Bugge, der er bestyrelse­smedlem i Pindsvinev­ennerne.

– Det gør mange af os. Det er bare en lille snaps, de får, så de falder lidt til ro og sover. De tåler det ret godt. Hun ved ikke, hvor mange plejere der anvender snaps for at berolige pindsvinen­e.

Snapsen kommer på bordet hos pindsvinep­lejerne, hvis pindsvinet har rullet sig sammen, men har et sår på maven, som plejeren gerne vil rense. En smule snaps og så er pindsvinet helt afslappet, så plejeren kan komme til.

– Et voksent pindsvin giver jeg en eller to milliliter. Det er ikke store maengder. Ungerne giver jeg ikke noget. Hvis der kommer et stort pindsvin ind, der har vaeret udsat for hundebid, og vi skal have maddikerne ud, så ville det vaere der, jeg gjorde det. For så slapper den en smule af. Og vi redder jo de pindsvin. De kommer sig, siger Aslaug Bugge.

der er biolog hos Dyrenes Beskyttels­e, vil aldrig anbefale nogen at eksperimen­tere med at berolige pindsvin med alkohol. Det er ikke bare en lille snaps, men derimod gift, siger han Ekstra Bladet.

– Du kan slå den ihjel, hvis du giver den snaps. I den mildere ende kan den få permanente skader på sine organer, siger han og fortsaette­r:

– Det er et dyr, der vejer meget mindre end mennesker, så alene på kropsvaegt skal den ikke have mange dråber, før det svarer til, at man som menneske har drukket en stor maengde.

Desuden mener han, at beroligels­e eller bedøvelse af pindsvin kun er en opgave for dyrlaeger og ikke for en 'laegmand'.

 ??  ?? MICHAEL CARLSON,
MICHAEL CARLSON,
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Pindsvin kan i vaerste fald dø af alkohol.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Pindsvin kan i vaerste fald dø af alkohol.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark