Ekstra Bladet

KLAR TIL KAMP

Mark O. Madsen var en af verdens bedste brydere. Så lagde han en sikker karriere på hylden for at følge drømmen om succes i MMA

- SØREN SCHMIDT ss@eb.dk

Han holder handskerne op, så kameraet kan se dem.

– You can’t get these anywhere!, siger han og griner.

Der er styr på handskerne, praecis som der er styr på alt andet omkring Mark O. Madsens traening.

For få år siden var det OL i Rio, det handlede om.

Her var kaemperen med for tredje gang som bryder, og han ville have en medalje med hjem.

Det fik han også – en sølvmedalj­e – og dermed har han taget medaljer ved alle både EM, VM og OL.

Nu er hans drøm en helt anden.

Han vil med i Ultimate Fighting Championsh­ip, bedre kendt under forkortels­en UFC. Det er det ypperligst­e, man kan nå inden for MMA.

Opskriften på succes

Mark O. Madsen har indtil videre vaeret i ringen fire gange, og det har resulteret i fire sejre.

Succesen tilskriver han god forberedel­se. Ekstra Bladet mødte ham til en traening forud for kampen i aften mod Alexandre Bordin.

– Helt grundlaegg­ende så forsøger jeg at forberede mig så ens som muligt til hver kamp. Jeg har sådan et praedefine­ret 12-ugers program, jeg går igennem, så jeg ved nøjagtigt, hvor meget jeg skal traene, og hvad jeg skal traene.

– Det gør jeg ud fra den overbevisn­ing, at det her med at have opskriften på succes, det er ret vigtigt. En ting er at forsøge at traene efter bedste evne, men når vi først rammer det, der virkelig virker godt, så er det vigtigt, det er skrevet ned, så vi kan gentage succesen, forklarer han.

For nylig har Mark O. Madsens hustru, Maria, som han har to børn på syv og tre år sammen med, opsagt sin stilling som gymnasiela­erer og er blevet en del af holdet.

Hun står for alt det, der ligger uden for kampene, så hendes mand kan fokusere på det sportslige.

Nu er de altså sprunget i med begge ben og satser fuldt ud på, at bryderen kan bedrive det til en karriere inden for MMA. Og hvis nogen har de rette forudsaetn­inger, må det vaere ham.

Bor i en campingvog­n

Da han kaempede på højeste niveau i brydning, var det med alt betalt, når de skulle ud til turneringe­r med landsholde­t, så det var en omvaeltnin­g, da han skulle til at betale det hele selv.

– Jeg er afklaret med, at sådan er det med drømme. Hvis drømme skal realiseres, så kraever det på et eller andet tidspunkt, at vi tager springet, siger han.

Før kampene går han ind i en periode på 12 uger, hvor han fire dage om ugen er vaek hjemmefra. Her bor han i en campingvog­n i en have på Amager hos holdkaptaj­n Niels Casparsen.

– Jeg har så meget traening herinde, at jeg ved at bo der kan spare adskillige timer på transport, som jeg i stedet kan bruge på at restituere, fortaeller Mark O. Madsen.

Han er meget bevidst om, at han skal have aftenens kamp drejet over på noget af det, han kender fra brydning, så han får en fordel.

Han har forberedt en plan med holdet, og den skal han arbejde på hele tiden, så han kan nå det højeste niveau.

– Vi skal hele tiden se, om vi kan skrue på planen, så jeg bliver bedre og bedre forberedt. Så skulle jeg gerne på et tidspunkt stå med det niveau, der skal til for at traede ind i UFC, siger han.

Alt skal klappe

Aftenens modstander, Alexandre Bordin, har sort baelte i judo og er tidligere fransk mester i den sportsgren.

Med 12 MMA-kampe, hvoraf han har otte sejre, tre uafgjorte og et nederlag, har han betydeligt mere kamperfari­ng end Mark O. Madsen, når de to kamphaner traeder ind i buret klokken 22.

Men Mark O. Madsen er klar til modstanden.

– Hvis jeg gør alt, hvad jeg kan, rigtigt, så vinder jeg kampen. Han er aldrig blevet ’knocked’ – så lad os se, om jeg kan aendre den statistik, smiler han.

Hvis drømme skal realiseres, så kraever det på et eller andet tidspunkt, at vi tager springet

 ??  ??
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Mark O. Madsen kalder sig ’The Olympian’, fordi han har deltaget ved OL i brydning tre gange.
FOTO: PHILIP DAVALI Mark O. Madsen kalder sig ’The Olympian’, fordi han har deltaget ved OL i brydning tre gange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark