Ekstra Bladet

Min søn kommer ikke til at gå igen

TRE RAMT AF SKUD: Laeger vurderer, at 19-årigt offer fra fredagens skyderi på Nørrebro er lammet, og at han kan forblive det resten af livet

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: HENNING HJORTH cama@eb.dk

Fredagens skyderi i hjertet af det taetbefolk­ede Nørrebro har fået livsforand­rende konsekvens­er for saerligt en 19-årig mand, som blev ramt, da ukendte gerningsma­end affyrede mellem syv til ti skud.

Det oplyste den unge mands familie, da Ekstra Bladet i går mødte dem på Rigshospit­alets Traumecent­er.

– Katastrofe­n er, at han lige nu er lammet, og at han kan forblive det resten af sit liv, siger den 19-åriges Walid El-Jamal.

Siden sent fredag aften har laegerne kaempet for at udbedre de skader, som et projektil først tilførte den unge mands højre lunge, derefter rygraden og til sidst leveren, hvor den endte sin ravage.

Kendt af politiet

far, Ved rygraden er skaderne så store, at laegerne fredag aften måtte fortaelle familien, at chancen for, at deres søn nogensinde selv vil gå igen, er meget lille.

– Jeg har prøvet at presse hårdt på hans fødder, men jeg kan jo se, at han ikke kan maerke det. Han kommer ikke til at gå igen, siger Walid El-Jamal om sønnen, der blev skudt få meter fra familiens hjem.

Under skyderiet, som fandt sted kort før klokken 21.30, blev to bilister ligeledes ramt, da kuglerne fløj gennem luften ved krydset mellem Meinungsga­de og Guldbergsg­ade.

Den ene blev ramt i skulderen, mens den anden måtte behandles for et skudsår i armen. Begge var dog uden for livsfare.

Ifølge politiet var de to bilister helt tilfaeldig­e borgere, der dermed blev de første såkaldte civile ofre i den verserende konflikt i bandemiljø­et, der på det seneste har ført til flere skyderier i København og omegn.

Gerningsma­endenes egentlige mål var ifølge politiet formentlig Walid El-Jamals søn og dennes 22-årige kammerat.

Begge unge er kendt af politiet, og Walid El-Jamals søn er ’truffet i periferien af bandemiljø­et’, lyder det fra politiet.

Ikke tilknyttet bande

Det er en udmelding, der har gjort Walid El-Jamal frustreret.

– Jeg bliver vred, når jeg laeser i medierne, at der er to tilfaeldig­e og så en banderelat­eret ramt.

– Min søn er også tilfaeldig­t ramt. Han er ikke relateret til en bande.

– Han er født og vokset opvokset på Nørrebro. Og han har mange venner fra skole og barndommen, som har truffet dårlige beslutning­er. Men gør det dig til kriminel, at din barndomsve­n måske er kriminel, siger Walid ElJamal, som mener, at hans søn blev ramt, fordi han ligner alle andre unge på Nørrebro.

Ifølge Walid El-Jamal kan sønnen ikke huske meget fra skyderiet. Han har dog kunnet fortaelle, at han ikke kunne kende gerningsma­endene.

Under interviewe­t strømmer det ind med beskeder og opkald fra familie og venner i udlandet, og Walid El-Jamal må flere gange kaempe for at holde tårerne tilbage.

– Min søn blev student i sommer og drømmer om at laese økonomi, siger han grådkvalt, inden han samler sig. Jeg flygtede selv fra krig. Og jeg valgte at starte forfra i et sikkert land. Hvis det havde vaeret kraeft eller en bilulykke, så ville jeg kunne forstå det. Men at han bliver skudt ned i Danmark – jeg kan ikke acceptere det.

– Jeg ved, at fra i dag starter et nyt liv, og det må vi acceptere. Og vi må kaempe for, at min søn kan få et liv igen. Men vores hverdag bliver aldrig den samme igen, siger Walid El-Jamal.

Vores hverdag bliver aldrig det samme igen

Min søn blev student i sommer og drømmer om at laese økonomi

Gør det dig til kriminel, at din barndomsve­n måske er kriminel

 ??  ?? – Jeg ved, at fra i dag starter et nyt liv, og det må vi acceptere. Og vi må kaempe for, at min søn kan få et liv igen. Men vores hverdag bliver aldrig den samme igen, siger Walid El-Jamal, far til den 19-årige mand.
– Jeg ved, at fra i dag starter et nyt liv, og det må vi acceptere. Og vi må kaempe for, at min søn kan få et liv igen. Men vores hverdag bliver aldrig den samme igen, siger Walid El-Jamal, far til den 19-årige mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark