Ekstra Bladet

Andreas tjener millioner på e-sport

LANGT FRA COLA OG CHIPS: Axel og Jutta var skeptiske over deres søns computerfo­kus i teenageåre­ne – nu jubler de over hans succes på et af verdens bedste e-sportshold

- TORBEN RASK

Da nu 23-årige Andreas Højsleth for ni år siden brugte rub og stub af sine pengegaver fra konfirmati­onsfesten til en dyr computer, var hans foraeldre ikke umiddelbar­t så tilfredse.

Foraeldren­es uenighed i, at sønnike brugte alle pengene på én og samme ting, blev ikke dulmet af, at Andreas i de følgende år brugte bunkevis af timer på stillesidd­ende computersp­il.

– Vi var ret bekymrede til at begynde med og sagde flere gange til ham, at nu skulle han holde lidt igen, fortaeller Axel og Jutta Højsleth med det, der igennem mobiltelef­onen kun kan tolkes som et lille smil over, hvordan verden er vendt på hovedet.

AEgteparre­t fra Aars, Nordjyllan­d, er i disse dage deres søns største fans, når de i SSE Arena i London følger Andreas Højsleth og de øvrige danske drenge på det profession­elle e-sport-hold Astralis føre sig flot frem i den sidste af to årlige Majorturne­ringer, der kan sammenlign­es med et verdensmes­terskab.

– Det er nemt at følge med i og fantastisk underholde­nde, lyder det begejstret fra Axel Højsleth, der sammen med fruen og foraeldren­e til en anden af Astralis-spillerne, Peter Rasmussen, blander sig med de 12.000 tilskuere, hver gang danskerne er i ilden.

På kontrakt som 16-årig

Det havde Højsleth-aegteparre­t ikke set komme, da Andreas for knap en halv snes år siden lavede et drastisk kursskifte fra som så mange

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Den 23-årige profession­elle e-sportsspil­ler Andreas Højsleth forsøger at vinde en af verdens to største e-sportsturn­eringer i London sammen med sit danske Astralis-hold.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Den 23-årige profession­elle e-sportsspil­ler Andreas Højsleth forsøger at vinde en af verdens to største e-sportsturn­eringer i London sammen med sit danske Astralis-hold.
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Det er et fuldtidsjo­b at vaere e-sportsspil­ler på topplan. Her viser det danske Astralis-hold deres traeningsf­aciliteter frem på godsbane-anlaegget i København.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Det er et fuldtidsjo­b at vaere e-sportsspil­ler på topplan. Her viser det danske Astralis-hold deres traeningsf­aciliteter frem på godsbane-anlaegget i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark