Ekstra Bladet

Vi frygtede de kriminelle­s planer

-

– Det forekom helt uvirkeligt. En gummiged, der var kørt ind i en faengselsm­ur, og fangerne var flygtet. Det var det billede, jeg kørte ind til, fortaeller tidligere kriminalin­spektør Willy Eliasen om det opkald fra en kollega hos Glostrup Politi, der forkortede hans ferie.

Eliasen var efterforsk­ningsleder i politiets intense jagt på de 12 kriminelle, som forsvandt ud gennem det 14 meter brede hul i Vridsløsel­illes ringmur.

Totalt kaos

Mens sikkerhede­n i lufthavne og landegraen­ser blev skaerpet, startede Willy Eliasen og kolleger en omhyggelig efterforsk­ning.

– Jeg kunne ikke forestille mig, at noget var i stand til at vaelte den mur. Der var totalt kaos.

– Vores første opgave var at finde ud af, hvem der var flygtet og hvor mange, fortaeller den tidligere kriminalin­spektør.

Saerligt informatio­ner om fangernes farlighed var øverst på politiets liste.

– Vores frygt var, om de ville begå røverier, eller ville de måske slå nogen ned, siger Willy Eliasen.

Faeldet af underverde­nen

En efter en bliver de 12 undslupne fanger opsporet af politiet. I sidste ende er det en fra Lars Jensens egne raekker, der leder efterforsk­erne på sporet af ham.

– I sådan en sag går underverde­nen også i gang. Og de meddelelse­r, vi fik, kom fra en meddeler fra netop den verden. Derfor kunne vi begynde at skygge Lars Jensen, fortaeller Willy Eliasen.

Overvågnin­gen leder til en dramatisk anholdelse på en sjaellands­k gård, hvor Lars Jensen netop er på vej til sit naeste planlagte røveri.

Bevaebnet politi

Gården er omringet af bevaebnet politi, og Lars Jensen, der opgiver et falsk navn til betjentene, kan endelig blive bragt til politigård­en.

– Der lyder et brøl, som var det EM i fodbold, da de endelig får bekraeftet mit rigtige navn. Og så var min flugt faktisk slut, fortaeller Lars Jensen.

Jeg kunne ikke forestille mig, at noget var i stand til at vaelte den mur

Det lykkes politiet at anholde 11 ud af de 12 undslupne, da en enkelt fange når friheden i udlandet. Anholdelse­rne er en enorm lettelse for Willy Eliasen og hans kolleger.

– Det var ikke bare fangerne, der var pressede under den her flugt. Det var også politiet. For befolkning­ens øjne hvilede på os, siger den nu pensionere­de politimand.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Willy Eliasen var efterforsk­ningsleder­en, der skulle sørge for at fange de undløbne fanger.
FOTO: RITZAU SCANPIX Willy Eliasen var efterforsk­ningsleder­en, der skulle sørge for at fange de undløbne fanger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark