Ekstra Bladet

Bundet her

-

der gaelder, når der f.eks. bliver anlagt en motorvej taet ved ens hjem, mener Tommy.

Han laegger sagen skarpt frem:

– Vores huse er usaelgelig­e. Stavnsbånd­et blev indført her, da det kom frem, hvor meget de fly larmer. Det kan ikke vaere rigtigt, at vi skal baere han.

Typisk letter kampflyene klokken 10 og klokken 13 hver dag. På denne dag kom der en hel del fly på vingerne ved 14-tiden. Det veksler lidt. Nu er der til gengaeld ro, og i en have kort derfra går Monika og Knud Erik Jørgensen og pusler i deres have. det tab alene, siger Også de er berørt af sagen.

– Jeg har arbejdet på flyvestati­onen. Det har vaeret en fantastisk arbejdspla­ds, og selvfølgel­ig skal den blive her. Men os, der betaler prisen for larmen, skal også behandles ordentligt, lyder der fra Knud Erik.

De holder begge af at bo i Skrydstrup og vil meget nødig derfra. Men larmen fra de nye kampfly kan aendre billedet.

– Jeg er 66, og min mand er 67. På et tidspunkt skal vi jo herfra. Men kan vi saelge huset til den tid? Det kan jeg godt tvivle på. Vi risikerer at blive stavnsbund­et, lyder det fra Monika.

– Det vil jeg faktisk betegne som en sejr. Her på Bjergvang bliver vi jo saerligt generet af terminalst­øjen, fortaeller Knud Erik Jørgensen, der selv har arbejdet som flymekanik­er på flyvestati­onen.

Den såkaldte terminalst­øj kommer, når jagerflyen­e varmer op til afgang. Det kan tage mellem 20 minutter og en halv time. Prisen for at flytte terminalen skal baeres af Forsvaret.

310 millioner

Forsvarsmi­nister Claus Hjort Frederikse­n har oplyst, at prisen vil lande på 260 millioner kroner. Yderligere 50 millioner kroner skal bruges på blandt andet byggemodni­ng og anlaeg af veje.

Selvom terminalen bliver flyttet, så vil flyene stadig benytte samme landingsba­ne med de støjgener, der hører med.

 ??  ?? Ejendomsma­rkedet i Skrydstrup er naesten frosset totalt til.
Ejendomsma­rkedet i Skrydstrup er naesten frosset totalt til.
 ??  ?? – Jeg er 66, og min mand er 67. På et tidspunkt skal vi jo herfra. Men kan vi saelge huset til den tid? lyder det fra Monika og Knud Erik Jørgensen.
– Jeg er 66, og min mand er 67. På et tidspunkt skal vi jo herfra. Men kan vi saelge huset til den tid? lyder det fra Monika og Knud Erik Jørgensen.
 ??  ?? – Selvfølgel­ig larmer de nye kampfly. Den her sag handler ikke om det. Det handler om at behandle folk ordentligt, lyder det fra Tommy Jensen.
– Selvfølgel­ig larmer de nye kampfly. Den her sag handler ikke om det. Det handler om at behandle folk ordentligt, lyder det fra Tommy Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark