Ekstra Bladet

Kostbar beslutning

-

Henrik Skov fra Esbjerg ivrer i et indlaeg her på siderne 24. september for, at Danmark skal følge Storbritan­nien ud af EU. Dernaest vil Skov have, at vi skal lave en nordisk union sammen med Storbritan­nien.

Uforståeli­gt, for hvem tror Skov vil komme til at bestemme i den union – de 56 millioner briter eller de 22 millioner i Danmark, Finland, Norge og Sverige?

Hvis Skov stikker en finger i jorden og laeser lidt på lektien, så har brexit foreløbigt kostet briterne 25 procent af deres købekraft på grund af pundets fald.

Da det ringe engelske landbrug ikke kan brødføde englaender­ne, gør det det dyrere at brødføde sin familie.

Derudover er landets konkurrenc­eevne, da det er blevet dyrere for engelske virksomhed­er at investere i udlandet.

Men den største katastrofe rammer bilindustr­ien. Nissan producerer alle deres biler til det europaeisk­e marked i England.

De har meldt ud, at hvis der ikke kommer en frihandels­aftale, så vil Nissan flytte produktion­en til EU, formentlig Belgien.

Og Ford vil sandsynlig­vis følge trop og flytte til Tyskland, hvor de i forvejen har bilprodukt­ion.

Facit: Et massivt tab af arbejdspla­dser.

Der er p.t. stemning for en ny afstemning i Storbritan­nien om brexit, da mange føler sig ført bag lyset af UKIP, som med en kampagne fyldt med løgne fik brexit i hus.

Jakob Brøndum Fredens Ark 40 København K

 ?? FOTO: AP ?? Briterne betaler dyrt for brexit, og derfor er det en dårlig idé for danskerne at gå i deres fodspor, advarer Jakob Brøndum.
FOTO: AP Briterne betaler dyrt for brexit, og derfor er det en dårlig idé for danskerne at gå i deres fodspor, advarer Jakob Brøndum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark