Ekstra Bladet

NØRREBROSK­OLE LUKKER NED OM AFTENEN Rådmandsga­de Skole har meddelt, at der ikke holdes sene arrangemen­ter af hensyn til elever og foraeldres sikkerhed

- MIKKEL RYRSØ FOTO: JONAS OLUFSON, KENNETH MEYER mr@eb.dk

Der er fredfyldt udenfor Rådmandsga­de Skole på Nørrebro.

Cyklister med kun én hånd på styret ruller gennem gaden, mens efterårsso­len i vigende grad luner skolens mørkerøde murvaerk i takt med, at SFO’en draenes for børn.

Og fremover vil skolen vaere endnu mere fredfyldt i aftentimer­ne end normalt.

Ledelsen har nemlig meldt ud til foraeldren­e, at der fremover ikke vil vaere arrangemen­ter i skolens regi efter kl. 18, fremgår det af en intern besked rundsendt til foraeldren­e på skolen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

’Som situatione­n er i øjeblikket, har vi besluttet, at vi ikke holder foraeldrem­øderog arrangemen­ter til sent. Det kommende stykke tid vil møder og arrangemen­ter slutte senest kl. 18, og derfor starter de lidt tidligere end normalt – vi håber på jeres forståelse og opbakning’, står der bl.a. i beskeden.

Ønske fra foraeldre

Beslutning­en er truffet af hensyn til trygheden for skolens foraeldre og elever, forklarer Inemette Frandsen, souschef på Rådmandsga­de Skole:

– Vi har indført reglen her for at sikre, at ingen foraeldre skal faerdes ude på tidspunkte­r, hvor de ikke ønsker det. Og eftersom der bliver mørkt omkring kl. 19, har vi vurderet, at foraeldre senest skal fra skolen kl. 18, hvis de skal kunne nå hjem og måske hente børn, der bliver passet, på vejen, siger hun.

Ønsket om ikke at skulle faerdes ude kommer saerligt fra foraeldre med adresse i Mjølnerpar­ken.

– Nogle foraeldre i Mjølnerpar­ken har ønsket denne regel, og vi synes ikke, at det skal stå i vejen for, at man kan deltage i skolens liv, siger Inemette Frandsen, der understreg­er, at reglen ikke er udtryk for, at man føler sig utrygge på skolens område.

– Vi koncentrer­er os om at skabe en god skoledag, og vi taler meget med børnene om situatione­n. Børn hører jo voksne snakke og ser nyheder, så de kan have spørgsmål om, hvad der foregår. Og så taler vi selvfølgel­ig med dem, siger hun.

Må godt gå ud

På Rådmandsga­de Skole mener man ikke, at beslutning­en naevnevaer­digt vil bidrage til at dramatiser­e situatione­n over for børnene, og elever i udskolinge­n må da også stadig forlade skolens område i frikvarter­erne som hidtil.

 ??  ?? Politiet er meget synlige i disse dage på Nørrebro, her ved Rådmandsga­de Skole.
Politiet er meget synlige i disse dage på Nørrebro, her ved Rådmandsga­de Skole.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark