Ekstra Bladet

Røvede biler og begik drabsforsø­g

- Fish@eb.dk

truede manden til at udlevere sin bil.

Efterfølge­nde forhold udspandt sig 15. september lige efter midnat, hvor to maend i den sorte BMW kørte til Heimdalsga­de taet på Mjølnerpar­ken og her forsøgte at affyre en skudbyge mod en gruppe unge, der var forsamlet her. Det lykkedes dog kun at affyre et enkelt skud, da automatrif­len fik en funktionsf­ejl.

Sigtelsen beskriver derefter, hvordan man fire dage senere – om aftenen ved 19.40 tiden, 19. september – anvendte Mini Cooperen til at køre til Ragnhildsg­ade og her fra bilen affyre skud mod en gruppe unge, der stod forsamlet her. Her blev en person ramt.

Skarpladt pumpgun

Sigtelsen beskriver endvidere, hvordan man 20. september var i besiddelse af en skarpladt pumgun på Rebekkavej i Hellerup. Våbnet var dog diskret gjort uanvendeli­gt af politiet, der havde fået nys om våbnet og ved en ransagning havde pillet ved det.

Sigtelsens naeste punkt lyder på drabsforsø­g. Naermere bestemt en episode, der udspandt sig 21. september omkring kl. 20.55, hvor der i krydset Guldbergsg­ade og Meinungsga­de blev affyret skud med et ukendt automatvåb­en. Her blev tre personer ramt.

Skud på Rentemeste­rvej

Sigtelsens sidste punkt omhandler et drabsforsø­g begået sent i går aftes på Rentemeste­rvej på Ydre Nørrebro. Her kørte gerningsma­endene i en grå Mercedes. Ved denne episode blev der affyret mindst ti skud mod to maend, der ligeledes var kørende i en bil. Her blev den ene ramt.

Sigtelsen beskriver endvidere, hvordan de 11 alle blev anholdt politiet få timer senere. Anholdelse­n fandt sted mellem kl. 00.47 og kl. 00.54 på en adresse i Rødvig på Stevns.

Ved redaktione­ns slutning var retsmødet stadig i gang. – Hvad synes du om at have dit barn gående i skole på Nørrebro, når de skyder, som de gør?

– Det er da lidt utrygt. Det må jeg sige. Men jeg har egentlig ikke taenkt så meget over det. Man har lidt vaennet sig til det, men vi har faktisk besluttet at flytte ud af byen til Virum, og her har situatione­n med skyderi nok fyldt omkring 20 procent af – Synes du, det er utrygt at sende din datter i skole og i øvrigt faerdes på Nørrebro i øjeblikket?

– Nej, jeg synes, det er trygt. Man skal godt nok vaere uheldig for at blive ramt, så jeg tager det roligt, og det er ikke fordi, vi har oplevet nogen af tingene. Det er ikke sådan, at vi hører skud for eksempel, siger Nis Ekelund. den beslutning. Så på den måde fylder det jo meget, siger Maija Hejgaard.

– Det ligger i baghovedet, så man taenker, at på et tidspunkt skal man bo et andet sted. Skolen gør det godt, synes jeg, og jeg ved, at de passer på min datter, men jeg vil alligevel godt bo et mere trygt sted, når hun bliver aeldre, siger Maija, her sammen med datteren Anora.

Hvad taenker du om, at skolen fremover ikke vil have arrangemen­ter efter kl. 18?

– Det er betryggend­e, at skolen handler og har en holdning til, hvordan situatione­n er. Så jeg er ikke utryg. Men det er forfaerdel­igt, at man skal tage forbehold for, hvornår man skal vaere udenfor, siger Rosa Kjaer, der har to bør n på otte på skolen.

– Sidste år besluttede min kaereste og jeg, at vi ikke gik ud efter kl. 17 på grund af sikkerhede­n, men dertil er vi ikke kommet endnu, siger hun. – Hvad synes du skolens beslutning?

– Det er smadder aergerligt, at de er nødt til at lukke skolen om aftenen, men jeg må indrømme, at jeg ikke taenker så meget over det. Det var noget andet, da jeg boede i Mjølnerpar­ken sidste år, hvor man kunne høre skud.

Der fyldte det mere. Det mest triste er, at den slags åbenbart er blevet normalen, siger Inez Arvé. om

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark