Ekstra Bladet

MADSEN OVERVEJER SIDSTE UDVEJ

Peter Madsen havde håbet på en tidsbestem­t straf og skal nu taenke over det naeste skridt

-

En rødblussen­de plamage bredte sig op ad Peter Madsens hals som eneste synlige tegn på følelsesma­essig påvirkning, da ubådsbygge­ren i går modtog den strengeste straf i dansk straffelov – faengsel på livstid for et usaedvanli­g groft og saerlig planlagt drab på den unge journalist Kim Wall i ubåden UC3 Nautilus.

Men da han vekslede et par korte ord med den nu tidligere kvindelige faengselsb­etjent, som han har indledt en flirt med, før han blev ført ud, var det, som om følelserne tog over, og han virkede på grådens rand, uden at tårerne dog fik frit løb. Han forlod hende med et lille smil, som hun gengaeldte.

Den 47-årige Peter Madsen, der var iklaedt et par grå jeans, sort trøje og en sort habitjakke, havde håbet på en tidsbestem­t straf, og efter dommen stod han laenge og talte med sin forsvarer.

Skal synke den

Det er en speciel sag. Det tror jeg, at vi alle sammen er ret enige om

– Min klient og jeg er lidt overrasket over dommen fra landsrette­n, da vi havde håbet på en anden. Det gør, at vi lige skal synke den, siger hans forsvarer Betina Hald Engmark og fortaeller, at hendes klient har haft en vis oplevelse af, at han er dømt på forhånd på grund af den mediebevåg­enhed, der har vaeret i sagen.

På trods af de to livstidsdo­mme i byret og landsret er der dog ikke nødvendigv­is sat punktum for sagen.

Peter Madsen har en sidste udvej – at søge Procesbevi­llingsnaev­net om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret. Det kraever, at de sender en ansøgning, hvor de kan argumenter­e for, at sagen er af principiel interesse.

– Det er en speciel sag.

 ?? FOTO: SONNY WINDSTRUP ?? – Jeg har ikke andet at sige, end at jeg er forfaerdel­ig ked af det, sagde Peter Madsen i retten.
FOTO: SONNY WINDSTRUP – Jeg har ikke andet at sige, end at jeg er forfaerdel­ig ked af det, sagde Peter Madsen i retten.
 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark ønskede efter retsmødet ikke at uddybe, om Peter Madsen erkender drabet på Kim Wall.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark ønskede efter retsmødet ikke at uddybe, om Peter Madsen erkender drabet på Kim Wall.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark