Ekstra Bladet

Anklager: Derfor talte jeg direkte til Madsen

-

Under sin procedure valgte anklager Kristian Kirk i går at tale direkte til Peter Madsen.

– Når jeg kigger på Peter Madsen – og det gør jeg nu – så kan jeg ikke finde en straf, der kan betegnes som for hård for denne mand. Peter Madsen skal straffes med livstid, lød det fra anklageren, som holdt et fast og stift blik mod den 47-årige ubådsbygge­r, mens han talte.

Ifølge anklageren var der en ganske saerlig grund til den direkte og lidt ukonventio­nelle henvendels­e.

– Det er altid en smagssag, om man adresserer en tiltalt i en sag. Men her følte jeg et behov for at pointere, at der ikke er nogen straf, som er høj nok til den her mand, fortalte Kristian Kirk efter gårsdagens dom, som han i sagens natur var godt tilfreds med.

Grusom sag

Han fik

Madsen.

– Men det var ikke målet for mig. Målet var at levere en hel sober pointe om, at livstid ikke er for streng en straf til den tiltalte, sagde anklageren.

– Det er en sag, hvor virkelighe­den har vaeret meget grusom, og det mener jeg ikke, man skal laegge skjul på, lød det fra Kristian Kirk, der også oplyste, at han undervejs ikke har kunnet undgå at blive berørt af drabssagen­s grusomhed.

– Men der må man tage den profession­elle kasket på. øjenkontak­t

med

Her følte jeg et behov for at pointere, at der ikke er nogen straf, som er høj nok til den her mand

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Anklager Kristian Kirk adressered­e Peter Madsen direkte under sin procedure.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Anklager Kristian Kirk adressered­e Peter Madsen direkte under sin procedure.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark