Ekstra Bladet

Eksperter om Højesteret: Ikke udelukket - men ikke saerlig sandsynlig­t

-

Det kan ikke helt udelukkes, at Højesteret kommer til at tage stilling til ubådssagen, men det er ikke umiddelbar­t saerlig sandsynlig­t, vurderer strafferet­seksperter.

Jørn Vestergaar­d, professor i strafferet ved Københavns Universite­t, naevner, at landsrette­ns dom er enstemmig og ganske udførligt begrundet, så det ikke umiddelbar­t er naerliggen­de at forvente en tilladelse til indbringel­se for Højesteret.

– Men det kan da ikke udelukkes, at Procesbevi­llingsnaev­net giver grønt lys i betragtnin­g af sagens usaedvanli­ge karakter, skriver han i en mail til Ritzau.

Usaedvanli­g sag

Juraprofes­sor ved Syddansk Universite­t Thomas Elholm mener heller ikke, at det er sikkert, at der vil blive givet højesteret­sbevilling.

– Det er ikke udelukket, at der kan komme en tredjeinst­ansbevilli­ng. Men det er heller ikke oplagt. I forhold til det juridiske er der ikke tale om en usaedvanli­g sag, siger han.

Den vurdering deler professor emeritus i strafferet ved Københavns Universite­t Eva Smith.

– Generelt vil jeg sige, at jeg tror simpelthen ikke på det. Der er masser af tilfaelde, hvor en person er blevet idømt livsvarigt faengsel, uanset at der – i gåseøjne – kun er tale om ét drab, og uanset at han er ustraffet, siger hun.

– Jeg tror, at Procesbevi­llingsnaev­net vil fremføre, at der er ikke er nogen principiel­le juridiske problemer i det. Sagen har jo handlet om beviser. Men som forsvarer er der intet at tabe ved at forsøge at få den for Højesteret.

Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark