Ekstra Bladet

X Factors nye stjerne

IKKE SÅ MEGET PIS: Ankerstjer­ne virker allerede til at blive et hit i dommerpane­let på Danmarks mest populaere underholdn­ingsprogra­m

- LARS SEJR FOTO: MOGENS FLINDT ls@eb.dk

Hvis man troede, det ville blive nemmere at slå igennem i ’X Factor’, efter TV2 har overtaget programmet og udskiftet Remee og Sanne Salomonsen, så kan man godt tro om igen.

For der er en ny sherif i byen. Han hedder Lars Ankerstjer­ne, og han finder sig ikke i noget pis.

Det er konklusion­en, efter Ekstra Bladet var inviteret forbi for at overvaere auditions på Teglholmen i København. Her kørte Thomas Blachman videre i den samme, gamle rille og konstatere­de blandt andet, at det var godt, at en 15-årig pige var skilsmisse­barn, da ’det er godt for kreativite­ten’.

Kan virke hårdt

Til samme deltager konstatere­de Blachman, at det lød ’ad helvede til rent tonalt’. Det kan virke hårdt over for så ung en deltager, og de to nye dommere, Ankerstjer­ne og Oh Land, forsøgte i stedet at opmuntre og se muligheder­ne.

– Der er sgu mange ting, der spiller for dig. Mange facetter. Din historie og personligh­ed. Der er meget smerte, fornemmer jeg, lød det fra Ankerstjer­ne, der tydeligvis har sat sig i respekt fra starten.

Han finder sig ikke i noget som helst og har fra start afmaerket sit territoriu­m. Blandt andet kiggede han undervejs på Blachman og udbrød.

– Jeg glaeder mig til, at du siger noget, der er så kvikt, at jeg giver dig ret.

Du har ikke øvet dig

Omvendt har han gjort det klart, at han ikke gider at spilde sin tid. Til en ung mand, der havde mere travlt med at tale om sin YouTubekan­al og sponsorere­de sko, gav Ankerstjer­ne meget direkte udtryk for sin mening efter en alt andet end imponerend­e audition.

– Jeg tror simpelthen ikke, at du har øvet dig nok. Hvis du havde sunget den for andre, ville de også have sagt det til dig.

Da Ekstra Bladet møder Ankerstjer­ne, giver han et nik med hovedet, da snakken falder på den omtalte deltager og de hårde ord, der fulgte med. Han er klar til at

Jeg glaeder mig til, at du siger noget, der er så kvikt, at jeg giver dig ret

investere meget. Men ikke i alle og enhver.

– Jeg har respekt for folk, der øver sig, og jeg bliver rørt og hepper på folk, som gør sig umage. Men jeg har ikke saerligt meget tålmodighe­d til folk, som ikke gør det. Hvad skal vi så med hinanden? Jeg er ikke til det der, siger han tørt.

Hit på hit

Ankerstjer­ne er ikke en hvem som helst i musikindus­trien. Han har skrevet et hav af store hits for isaer Rasmus Seebach.

Den 34-årige hitsmed understreg­er, at han ikke er nervøs for at tage kampen op med Thomas Blachman, når uenigheder­ne fyger.

Direkte adspurgt, hvordan han har det med den benhårde dommer, indleder han med en joke.

– Det er hårdt, det er så hårdt. Ej, han er sgu fed, og vi har det sjovt. Men nu begynder der også at komme nogle deltagere, vi kan blive uenige om.

 ??  ?? Ny sherif i byen – Jeg har respekt for folk, der øver sig, og jeg bliver rørt og hepper på folk, som gør sig umage. Men jeg har ikke saerlig meget tålmodighe­d over for folk, som ikke gør det, lyder det fra Ankerstjer­ne.
Ny sherif i byen – Jeg har respekt for folk, der øver sig, og jeg bliver rørt og hepper på folk, som gør sig umage. Men jeg har ikke saerlig meget tålmodighe­d over for folk, som ikke gør det, lyder det fra Ankerstjer­ne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark