Ekstra Bladet

Straffes for hjaelp til selvmord

-

To laeger fra Fyn er kendt skyldige i at medvirke til selvmord. Det udløser betingede faengselsd­omme. Afgørelsen faldt i går ved Retten i Svendborg.

Den 76-årige Svend Lings blev idømt 40 dages betinget faengsel for at assistere til selvmord, mens psykiater Frits Schjøtt i samme ombaering fik 14 dages betinget faengsel.

Retssagen handler om tre konkrete sager, hvor Lings har vejledt om selvmord. I to af dem døde personer, mens én overlevede sit selvmordsf­orsøg.

Har udskrevet medicin

Schjøtt har erkendt, at han har udskrevet receptplig­tig medicin til en mand, han var kommet i kontakt med gennem Lings.

Men retten vurderer, at Lings, der har fået frataget sin autorisati­on, medvirkede til, at medicinen blev udskrevet. Lings er også kendt skyldig i at medvirke til selvmord ved at rådgive en kvinde om, hvordan hun kunne tage sit eget liv. Han bekraefted­e hendes valg af medicin og selvmordsm­etode, står der i dommen.

I lande som Holland, Belgien og Schweiz er aktiv dødshjaelp lovligt. Lings mener, at aktiv dødshjaelp også bør gøres lovligt i Danmark. Han har fortalt, at han mindst ti gange har hjulpet mennesker til at dø.

Formanden for UlykkesPat­ientForeni­ngen, Janus Tarp, glaeder sig over, at dommen saetter streg under den allerede gaeldende lovgivning.

– Jeg håber på, at andre laeger, som står i samme situation og bliver kontaktet af borgere og anmodet om hjaelp, vil afholde sig fra det, siger han.

Ritzau

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Svend Lings blev idømt 40 dages betinget faengsel for at assistere til selvmord.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Svend Lings blev idømt 40 dages betinget faengsel for at assistere til selvmord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark