Ekstra Bladet

Traek lige vejret og tael til ti ude i trafikken!

-

var det, at vi totalt aendrede SIDEN HVORNÅR karakter og opførsel i trafikken? Ja, jeg skriver ’vi’!

at en person bag et rat i HVORNÅR VAR DET, en bil gik fra at vaere et forstående, betaenksom­t menneske med empati for sine medmennesk­er til at vaere et frådende, bandende, gestikuler­ende monster, der bare skal frem for enhver pris?

fra mig selv, når en aeldre JEG KENDER DET JO medtrafika­nt fylder hele vejbanen med 30 kilometer i timen.

For nylig var jeg medansvarl­ig for kampagnen ’Tael til empa10’, der i alt sin enkelhed gik ud på at taelle til ti, traekke vejret i stedet for at blive ramt af ’road rage’ (’vejvrede, red.).

har snart 40 procent

I DANMARK af befolkning­en nu stiftet bekendtska­b med vejraseri i form af fuckfingre, gestikulat­ioner, råb, dytten i hornet, og sågar slagsmål og overfald.

I England er tallet 61 procent!

utålmodigh­eden og raseriet EGENRÅDIGH­EDEN, er i øvrigt ikke forbeholdt bilister. Hvilket cyklister og gående kan opleve dagligt i landets større byer. Her har eksempelvi­s en speciel type cyklister aendret karakter til at vaere en slags selvmordsp­iloter, hvor du bare ikke skal komme i vejen for deres racerløb på cykelstier­ne.

nødsaget til at få udviklinge­n VI ER SIMPELTHEN stoppet.

Jeg tror ikke på love og bøder som løsning på alt, eksempelvi­s ikke de naevnte aktivitete­r. Jo, selvfølgel­ig skal kørsel, der er til fare for andre, eller decideret vold straffes. Men vores raseri og fagter skal vi altså selv forsøge at tackle.

Prøv at traekke vejret lidt ekstra, tael til ti, før du eksplodere­r. Leg med tanken om, at du bliver filmet, og filmen vises i den bedste sendetid på tv lørdag aften.

at du gør HUSK OGSÅ PÅ, dine omgivelser flove! Ikke mindst hvis din mand, kone, kaereste eller teenagebør­n sidder sammen med dig bilen. Sammen skal vi vende udviklinge­n. Ved at vaere i god tid.

Ved at lade en bilist flette ind foran dig selv, uden at du får en nedsmeltni­ng.

Ved at saette sig ind i situatione­n for bilen og bilisten, der venter på at komme fra en mindre villavej ud på den staerkt befaerdede hovedvej.

at ingen er ufejlbarli­ge. VED AT HUSKE,

Ved at huske, at ham og hende derude egentlig også bare gerne vil frem hurtigst muligt i hel og levende tilstand.

Leg med tanken om, at du bliver filmet, og filmen vises i den bedste sendetid på tv lørdag aften

 ?? MODELFOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? ’Vi er simpelthen nødsaget til at få udviklinge­n stoppet’, skriver Dan Rachlin om vreden på vejene.
MODELFOTO: JAKOB JØRGENSEN ’Vi er simpelthen nødsaget til at få udviklinge­n stoppet’, skriver Dan Rachlin om vreden på vejene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark