Ekstra Bladet

Afslører hemmelig metode i lufthavn

-

Københavns Politi har haft problemer med at efterforsk­e sagen mod Scharf, da PET også har haft tavshedspl­igt over for politiets efterforsk­ere.

Ganske usaedvanli­gt er der derfor flere vidner, der skal afhøres i retten, inden Jakob Scharf selv tager plads i vidneskran­ken.

Det skyldes, at der er tale om ledere fra PET, der skal afgive forklaring og – i det omfang de kan inden for rammerne af deres tavshedspl­igt – fortaelle, hvorfor der med Scharfs bog skal vaere sket en lovovertra­edelse.

Anklagemyn­digheden understreg­ede derfor flere gange under gårsdagens fremlaegge­lse, at de ikke har Scharfs egne forklaring­er på, hvorfor han har fortalt, hvad han har, til bogen.

– Som naevnt har Jakob Scharf ikke ønsket at afgive forklaring, så derfor ved vi ikke, hvorfor han mener, at han godt måtte dele oplysninge­rne, lød det flere gange fra specialank­lager Sonja Hedegaard.

Gennemsøgt­e bagage

Et af de tilfaelde, hvor anklagemyn­digheden mener, at Jakob Scharf har overtrådt sin tavshedspl­igt, drejer sig om en passage i bogen, hvor Scharf omtaler en konkret sag.

Her har PET gennemsøgt en persons bagage i lufthavnen, hvorefter personen er blevet dømt.

Anklagemyn­digheden mener, at Scharf godt måtte berette om det konkrete tilfaelde, da det var blevet kendt i straffesag­en, hvor personen blev dømt.

Men Jakob Scharf gik ifølge anklagemyn­digheden for langt, da han beskrev, at det er en metode, PET ofte benytter.

– Det er at gå alt for taet på, når man fortaeller om PET’s generelle arbejdsmet­oder, lød det fra anklageren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark