Ekstra Bladet

SKAL VI ALLE TRAEKKE OS?

Når Jim Stjerne Hansen vil smide Simon Kjaer af landsholde­t, betyder det reelt, at alle spillere skal gå, fastlår Mathias ’Zanka’ Jørgensen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Striden mellem DBU og Spillerfor­eningen har vaeret på pause, siden parterne indgik en midlertidi­g aftale, der reddede Nations Leaguekamp­en mod Wales i Aarhus.

Parterne forhandler på livet løs, og en ny landsholds­aftale kan blive offentligg­jort på lørdag, efter at DBU’s bestyrelse har godkendt den.

Men DBU’s tidligere generalsek­retaer Jim Stjerne Hansen har nu for alvor taendt bålet med et skarpt og personligt angreb på landsholde­ts anfører, Simon Kjaer.

I tv-programmet Superliga-XL gik han forleden direkte i flaesket på kaptajnen: Hvis Kjaer ikke kan acceptere de praemisser, DBU saetter op, skal han ikke spille på landsholde­t, lød budskabet.

Jim Stjerne Hansen ville have smidt Simon Kjaer af landsholde­t, hvis han stadig havde haft ansvaret i DBU, fordi landsholde­ts anfører ifølge ham har udvist en adfaerd, der er ødelaeggen­de for dansk fodbold.

Spillerne står sammen

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar til angrebet fra Simon Kjaer, der til daglig spiller i Sevilla og siden tirsdag har vaeret i traeningsl­ejr for at forberede sig til storkampen i La Liga mod Real Madrid, som blev spillet sent i aftes.

Til gengaeld rykker landsholds­spillerne nu sammen og bakker Simon Kjaer op.

– Hvis Jim Stjerne Hansen mener, at Simon bør traekke sig fra landsholde­t, så betyder det i virkelighe­den, at han mener alle landsholds­spillerne skal traekke sig, konstatere­r Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der er medlem af landsholde­ts spillerråd.

– Men han skyder bare på vores anfører, fordi det er lettere at forstå et angreb på en enkeltpers­on.

– Vi gennemføre­r forhandlin­gerne som et hold, og det gør vi for at have den kollektive aftale, der giver ordnede forhold, fortsaette­r landsholds­spilleren.

– Og vi gør det for at sikre ordnede forhold for ikke bare de nuvaerende, men også de kommende landsholds­spillere – og for fortsat at sikre et stort millionove­rskud til børn og bredde i dansk fodbold, fastslår han.

– I virkelighe­den burde man bare ryste overbaeren­de på hovedet ad det, Jim Stjerne Hansen siger, men når medierne tager det alvorligt, får det en vaerdi, det ikke fortjener.

– Det virker generelt underligt at angribe os spillere, der bagefter skal saelge landsholde­t og skaffe indtaegter til dansk fodbold. For det er jo hvert år landsholde­t, der sikrer suveraent de største indtaegter til DBU’s arbejde.

– Det er vi glade for og stolte af, for det er en gave at kunne hjaelpe alle i dansk fodbold på den måde, konstatere­r Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

Et urimeligt angreb

På vegne af spillerråd­et udtrykker Christian Eriksen også forundring over reaktionen fra DBU’s tidligere topchef.

– Vi forhandler og agerer som hold, så det er ikke rimeligt at skyde på vores anfører. Vi vil ikke gå med ned på det niveau med personangr­eb, for hos os handler det om at gå efter bolden og ikke manden. Vi koncentrer­er os om at få en ny aftale på plads med DBU, siger Christian Eriksen.

Det aergrer også Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland, at Jim Stjerne Hansen gik direkte i struben på landsholde­ts anfører.

– Nu er det nok. Vi oplever et trist niveau med personangr­eb, senest fra Jim Stjerne Hansen på et aergerligt tidspunkt midt i forhandlin­gerne. Stop det nu. Når man graver grøfterne dybere, går det ud over alle.

– Vi i Spillerfor­eningen har før disse forhandlin­ger besluttet, at vi ikke vil gå med på mudderkast­ning i medierne, og det holder vi fast i. Vi vil ikke gå dybere ind i Jims holdninger og viden, der hører fortiden til, fastslår han.

Vi vil ikke gå med ned på det niveau med personangr­eb, for hos os handler det om at gå efter bolden

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark