Ekstra Bladet

SENSATIONE­N UDEBLEV

- Stefan Christense­n sc@eb.dk Tariq Mikkel Khan foto@eb.dk

INNSBRUCK (Ekstra Bladet): Der blev ikke føjet yderligere VM-medaljer til den danske samling, da der i går eftermidda­g blev kørt enkeltstar­t ved VM i østrigske Innsbruck.

Den tredobbelt­e danmarksme­ster Martin Toft Madsen leverede ellers en fornem praestatio­n og endte som nummer ti. Han sad dog laenge i det varme saede med bedste tid, men måtte som forventet straekke våben, da favoritter­ne tonsede over målstregen i Østrig til sidst. Heller ikke Tour de Franceåben­baringen Søren Kragh Andersen kunne hamle op med favoritter­ne.

Slet ikke australske Rohan Dennis, der ganske enkelt smadrede konkurrent­erne på den 52,1 kilometer lange enkeltstar­t og kørte i mål 1.21 før den regerende verdensmes­ter, Tom Dumoulin.

Kørte om kap med de store

Det var på forhånd forventet, at Martin Toft Madsen ville få det svaert på den godt fire kilometer lange stigning, men den 33-årige dansker kom fint op over Gnadenwald og havde bedste tid, indtil Patrick Bevin kørte hurtigere i mål som 13. sidste rytter.

– Jeg kan kun vaere tilfreds. Målet var at forbedre 13. pladsen i Doha (i 2016, red.) og måske køre i top ti, og det lykkedes jo, lød det fra Martin Toft Madsen, da han var blevet skubbet ud af de varme saeder, hvor man får lov til at sidde, så laenge man har en af de tre hurtigste tider.

– Det var sjovt at sidde der. Det er fedt, når alle de store bliver sammenlign­et med ens tid. Jeg fik rimelig meget screentime, grinede han.

Undervejs drømte danskeren da også om et endnu bedre resultat.

– Man følger lidt med, ikk’. Men jeg kunne godt se, at det ville blive et sted mellem fem og ti. Jeg talte ryttere, der kom i mål, så jeg vidste godt, at det nok ville blive en tier til sidst.

Håber på bedre rute

Pladsen blandt de ti bedst i verden skal ses i lyset af, at favoritter som Chris Froome, Geraint Thomas, Richie Porte og Primoz Roglic af forskellig­e årsager ikke stillede til start.

Alligevel mener Martin Toft Madsen ikke nødvendigv­is, at han har ramt loftet med en tiendeplad­s.

– Det kommer an på ruten. Denne her rute var bedre end sidste år, men den var dårligere end den i 2016, så

Det er fedt, når alle de store bliver sammenlign­et med ens tid. Jeg fik rimelig meget screentime

derfor er jeg meget tilfreds med top ti.

En mere flad rute havde passet bedre til den danske tempospeci­alist, og da han havde fået pusten medgav han da også, at stigningen var tung at komme igennem.

– Den var hård. Jeg havde kørt den et par gange, så jeg blev ikke overrasket, men jeg var da nede og køre en 1415 kilometer i timen, og det er altså ikke så tit, at man kører så langsomt på en enkeltstar­tcykel.

Dansk profil ramte muren

Søren Kragh Andersen, der imponerede i Tour de France i sommer, havde til gengaeld store vanskeligh­eder,

Jeg var da nede og køre en 14-15 kilometer i timen, og det er altså ikke så tit, at man kører så langsomt

da først bakken dukkede op i det østrigske landskab efter 30 kilometer.

Danskeren leverede en god første mellemtid efter lidt mere end 16 kilometer, men derfra gik det kun en vej.

– Det gik meget godt til at starte med, men jeg kunne slet ikke finde rytmen på bakken. Jeg kunne ikke køre staerkt nok, konstatere­de han.

– Det var en lang enkeltstar­t – en god erfaring og godt at prøve, lød det fra Søren Kragh Andersen, der ikke var klar over, at praestatio­nen rakte til en 18. plads, da han mødte pressen ved målstregen.

Han kom i mål 4,28 efter vinderen Dennis Rohan, og der var da også klassefors­kel på de tre hurtigste og resten af rytterne fra den 61 mand store startliste.

Sidste års vinder i Bergen, Tom Dumoulin, var på forhånd regnet som favorit sammen med Rohan Dennis, men de faerreste havde nok regnet med at sidstnaevn­te ville distancere den regerende mester med mere end et minut.

Belgiske Victor Campenaert­s fuldendte top tre i stort set samme tid som Tom Dumoulin.

 ??  ??
 ??  ?? Martin Toft Madsen hyggede sig i det varme saede, indtil han blev skubbet ud af de allerbedst­e på enkeltstar­ten.
Martin Toft Madsen hyggede sig i det varme saede, indtil han blev skubbet ud af de allerbedst­e på enkeltstar­ten.
 ??  ??
 ??  ?? Kamp til stregenMar­tin Toft Madsen leverede en kaempe praestatio­n i Innsbruck og kørte sig i top ti ved VM på enkeltstar­t. Laenge lå den 33-årige dansker i spidsen, men til sidst måtte han se sig slået af de allerstørs­te.
Kamp til stregenMar­tin Toft Madsen leverede en kaempe praestatio­n i Innsbruck og kørte sig i top ti ved VM på enkeltstar­t. Laenge lå den 33-årige dansker i spidsen, men til sidst måtte han se sig slået af de allerstørs­te.
 ??  ?? – Det gik meget godt til at starte med, men jeg kunne slet ikke finde rytmen på bakken, siger Søren Kragh Andersen.
– Det gik meget godt til at starte med, men jeg kunne slet ikke finde rytmen på bakken, siger Søren Kragh Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark