Ekstra Bladet

Tour-legende tog kvaelertag i lufthavn

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Jan Ullrichs liv har de seneste måneder vaeret en lang nedtur med stoffer, alkohol og voldelige overfald. Og nu ser det ud til, at endnu et trist kapitel kan skrives til den tidligere Tour-vinders deroute.

I hvert fald skriver normalt velinforme­rede Bild, at Jan Ullrich er under kraftig mistanke for at have angrebet en mand i lufthavnen i Hamborg forleden.

Bild skriver, at Ullrich af endnu uvisse årsager i tirsdags angreb en restaurant­ansat ved at tage fat om halsen på manden og trykke til mod strubehove­det.

Det påståede offer havde ifølge Bild held til at vriste sig fri at kvaelertag­et, inden den tidligere cykelstjer­ne blev ført videre i lufthavnen af en ven.

Både anmelderen og endnu et vidne har udtalt, at overfaldes­manden ’uden tvivl’ var Jan Ullrich.

Omfattende misbrug

Da det påståede offer meldte overfaldet til politiet, var Jan Ullrichs fly mod USA allerede lettet, og politiet i Hamborg meddeler således blot, at man er i faerd med at undersøge sagen.

Bild skriver videre, at billedmate­riale fra lufthavnen­s overvågnin­gskameraer har vist, at

Jan Ullrich befandt sig i lufthavnso­mrådet på det givne tidspunkt, men der er ikke billeder at selve overfaldet.

Politiet har på nuvaerende tidspunkt ikke yderligere kommentare­r, skriver flere tyske medier, ligesom Jan Ullrich ikke selv har reageret på anklagen.

Den fallerede cykelstjer­nes nedtur tog for alvor fart, da han 4. august blev anholdt på Mallorca efter et sammenstød med sin nabo.

Hjemme i Tyskland gik han i behandling for sit misbrug af amfetamin og alkohol, men Ullrich blev så anholdt igen for at have mishandlet en prostituer­et, som han er anklaget for at have forsøgt at kvaele på et hotel.

Jan Ullrich regnes for en af de sidste 25 års største cykelstjer­ner.

Han brød igennem lydmuren, da Bjarne Riis vandt Tour de France i 1996 med en imponerend­e hjaelperol­le for danskeren, hvor han med et drøn af en enkeltstar­t mod slutningen var ved at vinde løbet. Siden gik han hele vejen året efter, hvor han vandt løbet, da Riis blev detroniser­et og sluttede yderligere fire gange som nummer to i løbet efter henholdsvi­s Marco Pantani og Lance Armstrong.

Et enormt potentiale

Han vandt olympisk guld i linjeløb i Sydney i 2000 og verdensmes­terskabet i enkeltstar­t to gange i en karriere, der alligevel mest huskes for aldrig helt at have indfriet det enorme potentiale, ’kraftvaerk­et fra Rostock’ havde.

Jan Ullrich indstilled­e karrieren i 2007 – året efter han blev naevnt i forbindels­e med Operacion Puerto og dopinglaeg­en Eufemiano Fuentes. Samme år, i 2006, blev Ullrich dagen før Tour de France fjernet fra startliste­n grundet dopingmist­anke.

Først i 2013 – efter talrige afvisninge­r – erkendte han, at han havde benyttet praestatio­nsfremmend­e midler.

Da det påståede offer meldte overfaldet til politiet, var Jan Ullrichs fly mod USA allerede lettet

Overfaldt prostituer­et

Ullrich blev gift med Sara i 2006, efter han i flere år havde vaeret gift med Gaby Weiss, med hvem han har en datter, Sarah Maria, fra 2003. Med Sara fik han tre drenge. Netop alkohol samt stoffer var staerkt medvirkend­e til, at han og Sara gik fra hinanden mod slutningen af 2017. Forholdet skulle angiveligt vaere blevet iskoldt, og hun flyttede tilbage til Tyskland fra deres hjem på Mallorca med drengene, mens han blev på ferieøen.

Her blev han i august anholdt efter at have invaderet naboen, vennen og skuespille­ren Til Schweigers hjem, mens han siden overfaldt en prostituer­et på et hotel i Frankfurt. Sidstnaevn­te episode førte til indlaeggel­se på en psykiatris­k afdeling i den tyske storby.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Jan Ullrich er i den grad faldet dybt fra tinderne. Før den seneste anklage om vold blev han indlagt på et psykiatris­k hospital efter et overfald på en prostituer­et.
FOTO: CLAUS BONNERUP Jan Ullrich er i den grad faldet dybt fra tinderne. Før den seneste anklage om vold blev han indlagt på et psykiatris­k hospital efter et overfald på en prostituer­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark