Ekstra Bladet

Fysisk har vi aldrig vaeret staerkere

Landstraen­er Klavs Bruun er tilfreds med det meste, inden det går løs mod guld- og sølvvinder­ne fra håndbold-VM

- JAN JENSEN jaj@eb.dk

Når Danmark i aften i Viborg tager imod de franske verdensmes­tre i Golden League-turneringe­n, bliver det med et dansk landshold, som måske er fysisk staerkere end nogensinde før.

Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen har siden sin tiltraedel­se arbejdet hårdt for at få sine udvalgte på samme kraftfulde niveau som de hold, vi gerne vil dyste med om medaljer ved de store mesterskab­er.

– Jeg er meget tilfreds. Inden jeg slap spillerne i juni, sagde jeg, at det handler om at komme igennem en god sommer og undgå skader i opstarten. Får du traenet ordentligt der, er sandsynlig­heden for, at vi står til et EM til december uden naevnevaer­dige skader, meget større, siger Klavs Bruun.

EM, som afvikles i Frankrig, er årets store mål. Inden venter denne uges Golden League, der også taeller de norske VM-sølvvinder­e og Polen, som må antages at vaere det svageste led.

Senere på efteråret deltager Danmark sammen med Frankrig og Norge samt muligvis Rusland i Møbelringe­n Cup i Norge.

Det bliver den sidste afpudsning inden EM, hvor Danmark åbner ballet 30. november i Nantes mod Sverige. De sendte os sidste år ud af kvartfinal­erne ved VM i Tyskland.

– Vi bøvlede med skader op til VM. Anne Mette Hansen var slet ikke med, og Stine Bodholt var kun delvist med. Havde de vaeret klar, havde vi også slået svenskerne. Desuden var der andre, der hang i bremsen. Vi kunne ikke laegge det samme tryk og traene på samme måde, som vi for eksempel gjorde op til EM i Sverige for to år siden.

– Lige nu ser det ud til, at vi kan ramme niveauet fra for to år siden. Spillerne har flyttet sig meget fysisk og mentalt. Det er vigtigt, når vi ikke har så meget tid til at traene sammen, siger landstraen­eren.

I denne uge kommer han dog til at undvaere Line Jørgensen og Line Haugsted, som endnu ikke er i fulde omdrejning­er.

Noget at bygge på

I truppen er selvtillid­en stor, efter at holdet gik ubesejret gennem EM-kvalifikat­ionen, og det har skabt glaede, at den ellers så udskaeldte kontrafase er begyndt at fungere.

– Den skal vi bygge videre på. Det kan godt vaere, det ikke bliver til en revolution i løbet af den her turnering, men det er et område, som vi hele tiden skal forbedre.

– Vi har et godt forsvar, og det skal givet et afkast i form af nogle lette mål, fastslår landstraen­eren.

Klavs Bruun ser det som en fordel, at han stort set kan lave en opstilling alene med spillere fra Odense.

– Man kan allerede nu se, at sammenspil­let mellem flere af spillerne er blevet meget bedre. De kender hinandens bevaegelse­r, og det skal give os et lille plus.

– Forhåbentl­igt ser vi allerede ved EM, at vi i afgørende situatione­r, har en konstellat­ion, som kender hinanden rigtig godt.

Mod Frankrig i aften og i de kommende kampe mod Polen og Norge skal der finpudses en raekke ting. For selvtillid­en handler det også om at vinde kampene. Frankrig har vi ikke slået siden 2014.

Lige nu ser det ud til, at vi kan ramme niveauet fra for to år siden

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Håndboldkv­indernes landstraen­er melder klar til kamp i Golden League-turneringe­n i aften.
FOTO: HENNING BAGGER Håndboldkv­indernes landstraen­er melder klar til kamp i Golden League-turneringe­n i aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark