BRØNDBY SAENKEDE JUVENTUS

- SØREN SCHMIDT ss@eb.dk

8531 tilskuere skulle forsøge at gejle Brøndbys kvinder op til kamp ved gårsdagens opgør mod Juventus.

Det er tilskuerre­kord ved dansk kvindefodb­old, så der var noget at leve op til for kvinderne fra Vestegnen.

Brøndbys kvinder fik et flot 2-2 resultat med hjem fra den omvendte kamp i Italien, og det var da også et helt identisk hold, de stillede med fra start.

Farlige indlaeg

Juventus startede bedst, og det var da også italienern­e, der kom først frem til en stor chance.

Efter et flot opspil blev Galli Aurora spillet fuldstaend­ig fri i feltet, men Katrine Abel kom flot ud af sit mål og fik pareret bolden ud til hjørne.

På det efterfølge­nde hjørnespar­k fik de en naesten lige så stor mulighed ved Hilda Ekroth, som dog ikke formåede at sparke bolden i mål.

Brøndbys første store chance kom efter 19 minutters spil, hvor venstrebac­ken Sofie Svava rykkede flot fra sin modstander op ad fløjen og fik lagt et farligt indlaeg. Faktisk blev indlaegget så farligt, at Laura Giuliani i Juventus-målet måtte rede bolden fra at gå i nettet direkte på indlaegget.

Hun fik den dog reddet, og der kom ikke mere ud af den chance, men det var, som om det gav Brøndby-pigerne en fornyet tro på kampen.

De rykkede laengere frem på banen, og selvom Juventus stadig var med i kampen, kom Brøndby nu også frem til chancer.

Slap med skraekken

Det nye, gode spil blev belønnet efter 32 minutter, da Brøndbys angriber, Nicoline Sørensen, blev spillet fri i højre side og flot kunne sparke bolden i nettet fra en spids vinkel til en Brøndbyfør­ing på 1-0.

Få minutter senere var det dog ved at gå galt i deres egen ende, da Aluko Eniola tryllede så meget med sine driblinger, at Kamilla Karlsen i Brøndby-forsvaret simpelthen faldt på halen. Den efterfølge­nde skudmuligh­ed blev dog forspildt, og Brøndby slap med skraekken.

I overtiden af første halvleg gav Sofie Svava med en hård tackling et frispark på kanten af feltet. Det inkassered­e hun et gult kort for.

Det efterfølge­nde frispark blev smidt ind i feltet, og der hoppede den rundt til flere skudmuligh­eder, men ingen formåede at sparke den forbi det taette Brøndby-forsvar, og den blev clearet til slutfløjt på første halvleg.

Starten af anden halvleg bød på et vaesentlig­t mere afdaempet spil, end det vi så før pausen.

Juventus fik overtaget en smule, men på grund af Brøndbys staerke forsvar kom de aldrig rigtig frem til de helt store chancer.

Fløjtede for film

Efter 78 minutter landede Brøndbys Nanna Christians­en skaevt efter et hovedstød og tog sig til knaeet. Lidt behandling på banen kunne ikke løse problemet, og hun måtte forlade banen. Ind kom i stedet Frederikke Lindhardt.

Kort efter falder Cristiana Girelli i Brøndby-feltet, og dommeren blaeste i fløjten.

Det var dog ikke for straffespa­rk, men derimod for film, og Girelli måtte rejse sig igen med et nyerhverve­t gult kort.

De få chancer, der var, tilfaldt Juventus, men Brøndbys bagkaede stod skarpt foran Katrine Abel i målet, der også selv spillede en fremragend­e kamp, og hun blev da også fortjent kåret til kampens spiller.

?? FOTO: ANDERS KJAERBYE ?? Sådan d’damerJuven­tus FC’s Eniola Aluko i naerkamp med Julie Tavlo Petersson fra Brøndby IF. Kvinderne fra Vestegnen lod ikke den traditions­rige italienske storklub komme til fadet i den vigtige kamp.
FOTO: ANDERS KJAERBYE Sådan d’damerJuven­tus FC’s Eniola Aluko i naerkamp med Julie Tavlo Petersson fra Brøndby IF. Kvinderne fra Vestegnen lod ikke den traditions­rige italienske storklub komme til fadet i den vigtige kamp.
 ?? FOTO: ANDERS KJAERBYE ?? Nicole Sørensens enlige scoring var nok for Brøndby, der slog Juventus med 1-0 i aftes og dermed samlet vandt 3-2 over de to Champions League-kampe.
FOTO: ANDERS KJAERBYE Nicole Sørensens enlige scoring var nok for Brøndby, der slog Juventus med 1-0 i aftes og dermed samlet vandt 3-2 over de to Champions League-kampe.