Ekstra Bladet

Jeg er ikke milliardae­r

-

Der er spekuleret en hel del i, hvor rig Lars Tvede egentlig er. Han er både blevet kaldt milliardae­r og mangemilli­onaer. Til Børsen har han tidligere i 2017 fortalt, at hans private formue er på et paent trecifret millionbel­øb, som er skabt ved investerin­ger og handel med valuta og aktier.

Hans helt store jackpot kommer, da han i 2001 stifter investerin­gsselskabe­t Beluga – opkaldt efter russisk kaviar. Han investerer 20.000 schweizerf­ranc (131.000 kr. i dag, red.) i firmaet og begynder at opkøbe valuta og aktier i Rusland, som pludselig stiger voldsomt. Syv år senere har han tjent 50 mio. schweizerf­ranc (328 mio. kr i dag, red.).

Det søde liv

Lars Tvede afviser dog over for Ekstra Bladet, at han er blevet milliardae­r:

– Jeg var ikke milliardae­r, før jeg blev skilt (sommeren 2016, red.), og ved skilsmisse­n blev min formue halveret. Så bestemt nej, jeg er ikke milliardae­r i dag. Men jeg ville ikke have noget imod at blive det, siger han.

Selv om Lars Tvede sagtens kunne laene sig tilbage og nyde det søde liv uden at arbejde, så er han stadig i fuld vigør. Han har skrevet flere prisbelønn­ede bøger om primaert ivaerksaet­teri, holder foredrag og har lige nu succes med hans nye forretning­seventyr kapitalfon­den Nordic Eye, som han stiftede i 2016 med Peter Warnøe.

Årets investor

Fonden investerer i nordiske og amerikansk­e opstartsvi­rksomheder inden for teknologi og livsstil, og spåmanden fra Schweiz har allerede ramt plet. I 2017 solgte Nordic Eye ifølge Børsen det amerikansk­e it-sikkerheds­firma Proofpoint, hvilket udløse en kontant gevinst på 130 mio. kr.

I Nordic Eyes regnskaber kan man se, at pengene blev udbetalt til fondens investorer, der således fik deres penge syv gange igen. Succesen udløste for nylig også en pris til Nordic Eye som ’investor of the year’ ved Nordic Startup Awards.

Nordic Eye har i dag investerin­ger i 12 firmaer, men ikke alt er en succes – foreløbig i hvert fald. Investerin­gen i tatovering­s-portalen Tattoodo, som celebre personer som blandt andet Daniel Agger, Christian Stadil og Brøndby-bossen Jan Bech Andersen også har smidt penge i, har har siden opstarten i 2012 kørt med blodrøde tal. Sidste år havde firmaet et underskud på 23,3 mio. kr.

Ikke søvnløs

Det ligger Lars Tvede naeppe søvnløs over om natten – og han har da bestemt heller ikke taenkt sig at gå på pension.

– Jeg vil aldrig stoppe med at arbejde, for jeg kan godt lide det og keder mig uden. Så jeg dør med støvlerne på. Men helst ikke foreløbig, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark