Ekstra Bladet

Professor forsvarer Danske Bank: Får forsknings­støtte fra banken

-

Danske Bank er ikke den mest populaere bank hos befolkning­en i disse tider.

Det har fået en professor til at mane til besindighe­d i medierne. Hans forsknings­center har dog selv modtaget støtte fra Danske Bank.

Steen Thomsen, der er professor og bestyrelse­sformand for Center for Corporate Governance på Copenhagen Business School, har skrevet en kronik i Børsen, hvor han beder om at saette Danske Bank fri fra gabestokke­n. Kronikken har efterfølge­nde fået meget kritik.

Misforståe­t

Steen Thomsen mener, at han er blevet misforståe­t, og at kronikken ikke var en besked til medierne, men til Danske Bank.

– Mit budskab var: Ro på i Danske Bank, I skal passe på med, hvem I fyrer, og hvad de laver om, siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg kritiserer medierne, fordi jeg mener, at deres daekning har vaeret ensidig.

– Er det et forsvar af bestyrelse og ledelse i Danske Bank?

– Der er kommet nye oplysninge­r frem, siden jeg skrev kronikken, og det er ikke noget kønt syn i rapporten. Der har vaeret mange advarselsl­amper.

– Jeg siger ikke, at der ikke er blevet lavet fejl, for det er der – det er indiskutab­elt.

Professore­n naevnte ikke i kronikken, at Center for Corporate Governance har modtaget forsknings­støtte i millionkla­ssen fra Danske Bank.

Derudover er Steen Thomsen på CBS’ hjemmeside listet som deltager på et forsknings­projekt, der har modtaget støtte fra Danske Bank.

Det afviser Steen Thomsen dog.

– De forsknings­projekter, jeg har gang i, er ikke finansiere­t af Danske Bank, siger han.

– Der er nogle af mine kollegaer, der har gang i noget forskning, der er finansiere­t af Danske Bank, siger Steen Thomsen og stiller sig uforståend­e over for, at han er listet som deltager i projektet.

– Men det center, du er bestyrelse­sformand for, får stadig penge af Danske Bank. Burde du så ikke holde dig ude af diskussion­en, fordi det kan efterlade jer med et trovaerdig­hedsproble­m?

– Hvis der er noget, jeg mener, bør jeg sige det uanset hvad.

– Det, man kan diskutere, er, at jeg i kronikken burde have skrevet ’for resten er der nogle af mine kollegaer, der er finansiere­t af Danske Bank’. Det er der nogle, der mener, jeg burde have gjort, men det virker på den anden side underligt, hvis jeg skriver sådan.

– Vil du fremover holde dig fra at kommentere sagen?

– Jeg har skrevet en kronik, og det er det. Jeg har ikke taenkt mig at blande mig mere i den debat. amo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark